Nela Mihajlović: „Dani komedije“ su jedinstven festival

0

Glumica Nela Mihailović, koja je na „Danima komedije“ u Jagodini u predstavi „Balkanski špijun“ Narodnog pozorišta u Beogradu tumačila lik Danice Čvorović i za ovu ulogu dobila Ćurana za najbolje gluamčko ostvarenje

– Jagodinska publika je negovana publika, što je i očekivano, jer ovo je 48. festival. Mislim da je to jedinstvena smotra u Srbiji, a iako ima nekih novih festivala, ovaj je svakako najjači, najeminentniji i važan za pozorište uopšte. On je svetla tačka u pozorišnom životu i u današnjem trenutku u Srbiji – ocenila je dramska umetnica.

Prema njenom mišljenju, komedija je druga strana medalje na kojoj je i tragedija, te jedno bez drugog više ne funkcioniše. Kako u životu, tako i u pozorištu.

– Činjenica je da mi život preslikavamo u pozorište i da pokušavamo da pravimo predstave u kojima publiku upozoravamo, opominjemo i teramo je na razmišljanje. A to se radi humorom i gorčinom. I jedno i drugo treba „svariti“, a treba imati snage i za smeh. Zato mislim da je nemoguće pronaći predstavu koja je samo i apsolutno komedija. Da je tako, mislim da bi to bila neka vrsta prevare i laži – dodala je glumica za Novosti.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime