NA DANAŠNJI DAN UMRO GLUMAC MAKSA KOGA SU ZVERSKI PRETUKLI SKINSI!

0

Brutalno je pretučen 17. novembra 2000. na Zelenom vencu jer je skinsima ličio na Roma. Preminuo je posle dva i po meseca, na današnji dan.

Tragična sudbina!
Na današnji dan pre tačno 13 godina preminuo je glumac Dragan Maksimović Maksa. On je posle dva i po meseca borbe lekara podlegao povredama zadobijenim 17. novembra 2000. godine nakon što ga je na Zelenom vencu krvnički pretukla grupa skinsa. Ubice, njih nekoliko, u prisustvu ravnodušnih posmatrača, nasrnuli su na glumca samo zato što im je ličio na Roma. Krivci za zločin do danas nisu odgovarali, a talentovani glumac skoro potpuno je zaboravljen.

MAKSA 1– Maksa i ja samo studirali zajedno. Živeo je tih godina veoma skromno u studentskom domu. Zajedno smo još kao studenti radili predstavu s Frankom Miličevićem „Hamlet u podrumu“ u Ateljeu 212, s kojom smo obišli svet. Taj komad, inače, veoma je važan jer je obeležio Maksin i moj glumački rad. Njegova smrt je zastrašujuća i predstavlja opomenu – kaže Miki Manojlović, koji je s kolegom s klase igrao i u filmovima „Otpisani“ i „Vreme čuda“.

– Takođe, ne treba zaboraviti da je Maksa snimio film s Piterom Brukom „Meetings with Remarkable Men“, a njih dvojica proveli su u Avganistanu nekoliko meseci. Bruk ga je mnogo voleo i često ga pominje. Bio je fantastičan čovek i veliki talenat. Zanimao se za razne stvari, imao je oko za detalje i obožavao je muziku – naglašava Manojlović.

Polaganje venaca

Dragan Maksimović rođen je u Podujevu 7. februara 1949, a skončao je u 52. godini. U karijeri dugoj 25 godina odigrao je više od 60 filmskih i pozorišnih uloga. Glumio je u ostvarenjima „Poslednji krug u Monci“, „Lepa sela lepo gore“, „Mi nismo anđeli“, „Rane“, „Crni bombarder“, „Stršljen“, „Otpisani“ i „Pričama iz radionice“, ali je svoju najbolju ulogu ostvario u liku Miše iz Karanovićevog filma „Petrijin venac“.

Povodom 13 godina od smrti glumca Dragana Maksimovića, danas tačno u podne, položeni su venci kod njegove spomen-ploče na Zelenom vencu, pored nekadašnjeg restorana „Beli grad“.

Srđan Dragojević: Ostvario je nezaboravne uloge
Maksa je bio predivan čovek. Čast mi je što sam imao priliku da sarađujem s njim u nekoliko filmova. Odigrao je nezaboravnu ulogu u „Lepim selima“. Vrlo često ga se setim. Poginuo je na tragičan način u teškom vremenu u kojem smo živeli.

Kurir

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime