MINISTARSTVO: PRVI SLUČAJ KORONE U DOMU ZA OMETENE OTKRIVEN 23.NOVEMBRA

0

Ministarstvo za Rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RS potvrdilo je za Infocentralu da je prva pojava infekcije korona virusom u Domskom odeljenju za smeštaj odraslih i starijih sa intelektualnim teškoćama i teškoćama u komunikaciji “Izvor” stigla 23.novembra kada je i potvrđen prvi slučaj.

„Domsko odeljenje za smestaj odraslih i starijih sa intelektualnim teškoćama i teškoćama u komunikaciji “Izvor” pri Centru za socijalni rad Paraćin funkcioniše u okviru manastira “Sveta Petka”. Prva pojava oboljevanja zabeležena je 23.11.2020. Pojavom prvih obolelih korisnica monahinje su povučene iz objekta, o korisnicama brinu dve medicinske sestre volonteri i jedan lekar volonter. U saradnji sa kriznim štabom I Opštom bolnicom u Paraćinu obezbeđene su još četiri medicinske sestre I jedan lekar, koji su angažovani da pruže pomoć korisnicima Domskog odeljenja za smeštaj odraslih i starijih sa intelektualnim teškoćama I teškoćama u komunikaciji “Izvor”. Centar za socijalni rad Paraćin je u stalnoj komunikaciji i koordinaciji sa kriznim štabom , Opštom bolnicom, lokalnom samoupravom i resornim ministarstvo“ navode u Ministarstvu za rad. 

Prema informacijama od petka u Domskom odeljenju pozitivno je 14 štićenika, a prema nezvaničnim informacijama taj broj je veći.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime