Ministarstvo ne postavlja direktora Centra za socijalni rad, ugrožene osobe sa mentalnim oštećenjima

0

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja još uvek ne daje saglasnost na postavljanje direktora Centra za socijalni rad u Paraćinu koji je, između ostalog nadležan i za zaposlene i korisnike Domskog odeljenja u Izvoru. O devedeset štićenica sa najtežim oblicima mentalnih i fizičkih oštećenja, o kojima je i medicina prestala da brine, a ne tako retko čak i roditelji, staraju se monahinje manastira Sveta Petka u Izvoru kod Paraćina i zaposleni u Centru za socijalni rad. Zaposleni ne primaju plate jer nema direktora koji će isplatu da potpiše, a korisnici među kojima su i deca, ne mogu u bolnicu jer Domsko odeljenje nema gorivo za šta nabavku potpisuje direktor, a njega nema.

„Već mesec dana lica u stanju socijalne potrebe i svi drugi kojima je potrebna pomoć Centra ne mogu da ostvare nikakvo pravo, ni radnici da prime platu. Ovako nešto nije zabeleženo u Srbiji u proteklim decenijama. Domsko odeljenje u Izvoru Centra za socijalni rad ostalo je bez goriva i više ne mogu da prevoze štićenice do bolnice. Razlog je svesna opstrukcija postavljanje v.d. direktora Centra od strane SNS preko Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje ne odgovara na zahteve za saglasnost. Koriste najugroženije kao taoce za svoje političke potrebe. U zadnjih mesec dana poslata su dva predloga za v.d. direktora, jedan koji je inače bio „na čekanju“ za saglasnost i novi, na koji je Ministarstvo najpre dalo načelni pristanak, a onda se povuklo i neće slati nikakav odgovor“ apelovao je na rešavanje ovog problema od strane Ministarstva, predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović.

Da bi se ova situacija rešila, Ministarstvo za rad mora da da saglasnost kako bi novi direktor bio postavljen. Na adresu Domskog odeljenja stigla je opomena pred isključenje struje.

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime