MEĐU UHAPŠENIMA ZBOG KRAĐE IDENTITETA VUČIĆEVOG BRATA-PRIVEDEN I JAGODINAC!

0

Policija je uhapsila 16 ljudi, osumnjičenih da su ukrali identitet Andreju Vučiću, bratu premijera Aleksandra Vučića, i na njegovo ime otvorili fantomsku firmu „Asomakum“. Među njima je i jedan Jagodinac koji u svom vlasništvu ima privredno društvo za proizvodnju akumulatora i trgovinu.

Ova grupa je, na osnovu falsifikovanih ličnih karti, osnovala još šest fantomskih firmi i preko njih, raznim finansijskim malverzacijama, prala novac i oštetila budžet za oko 300.000 evra.

Svi uhapšeni su saslušani, a za dvoje osumnjičenih još se traga. Hapšenja su izvršena u nekoliko gradova Srbije – Beogradu, Novom Sadu, Jagodini…

Kriminalna piramida

Dvojica uhapšenih, Dragoslav Joksimović iz Budve i Aleksandar Jović iz Beograda, sumnjiče se da su direktno obavljali poslove preko firme „Asomakum“, koja se vodila na Andreja Vučića. To preduzeće je, prema podacima iz Agencije za privredne registre, osnovano 16. marta 2010, na adresi Studentska 15, Beograd. U međuvremenu je ušlo u blokadu za 22 miliona dinara.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se uhapšeni sumnjiče za krivična dela zloupotreba položaja i pranje novca.
– Svi osumnjičeni obuhvaćeni su istražnim postupkom, a terete se da su oštetili budžet Srbije, ali i naneli štetu građanima čiji su identitet zloupotrebili, uključujući Andreja Vučića, brata premijera Srbije – rekao je Stefanović.

Kurir je objavio imena ljudi koji su uhapšeni.

1. Dragoslav Joksimović
2. Aleksandar Jović
3. Mladen Aković
4. Goran Bošković
5. Mladen Janković
6. Snežana Đurđić
7. Jevta Jovanović
8. Vladimir Matić
9. Matija Vujović
10. Safet Feković
11. Dimitrije Filastov
12. Predrag Knežević
13. Vladimir Antić
14. Živodrag Živanić
15. Milan Mašić
16. Slaviša Smiljić
17. Nemanja Perić (policija još traga za njim)
18. Dragoš Puzović (policija još traga za njim)

FANTOMSKE FIRME

– Asomakum
– Amur projekt d. o. o.
– Atraban
– Amagngas
– Asrapnjeft
– Atavar invest
– Amur gas

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime