MAJA GOJKOVIĆ: SRBIJA JE UZOR U REGIONU

0

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je za RTS da je u Skupštini u utorak sve urađeno u skladu sa Ustavom i zakonom.

„Zakazala sam sednicu, ona je počela. Opozicija je pokazala da nemaju program, ujedinjuje ih mržnja prema premijeru Vučiću i parlament bi koristili u te svrhe, ne bi se pričalo o zakonima. Videćemo kako će građani odlučiti o tome na izborima“, rekla je Gojkovićeva.

Kako kaže, „život nije stao, Srbija je stabilna i uzor u čitavom regionu“.

„Građani će birati kandidata po svojoj meri“, navodi ona. Ona je dodala i da Skupština Srbije neće raditi, odnosno da će prolećno zasedanje, koje je počelo u sredu 1. marta, biti suspendovano do završetka izbora.

Pauza koju je izrekla na kraju se pretvorila u kraj zasedanja, zbog čega na dnevni red nije došla ni tačka koja se odnosila na potvrđivanje ostavke zaštitnika građana Saše Jankovića. Gojkovićeva je navela da će pre raspisivanja izbora imati još jedan sastanak sa pravnim timom kako bi utvrdila tačan datum raspisivanja predsedničkih izbora.

„Još jedan sastanak ću imati sa pravnim timom da vidim kada sve mogu da raspišem izbore i za koje datume. Za nekoliko sati će biti to tačno definisano. U 13.00 časova ću datum saopštiti javnosti“, rekla je Gojković za RTS.

Na pitanje da li će možda izborna kampanja trajati 30 dana kako su pojedini mediji pisali, Gojković je rekla da će se prilikom odlučivanja držati zakonskog okvira od 30 do 60 dana.

Ona je povodom odluke da parlament ne zaseda dok se ne završe predsednički izbori rekla da postoji mogućnost da se, ako bude nešto hitno, održi i neka vanredna sednica.

B92

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime