LJUBOJEVIĆ: VODA U JAGODINI JE MUTNA ZBOG RADOVA KOJI ĆE REŠITI KOMPLETNO VODOSNABDEVANJE

0

Zbog hidrauličkog ubrzanja i podizanja taloga usled izvođenja radova na izvorištu Ribare, u Jagodini se dešava da pojedini korisnici imaju mutnu vodu. O čemu se zapravo radi objašnjava rukovodilac RJ „Vodovod“ Marija Ljubojević.

„Zahvaljujući KFW banci i JP „Standard“ se posle skoro 40 godina izvode radovi na rekonstrukciji Izvorišta u Ribaru, zamena glavnih pumpi, ugrađivanje elektro ventila za daljinski pogon, izgradnja novih bunara. Pri kraju je zamena skoro 20 km azbest cementne mreže, ističe rukovodilac RJ „Vodovod“ Marija Ljubojević.

Ljubojević ističe da zbog čestog zaustavljanja vode sa izvorišta prema gradu i prilikom svakog novog uključenja dolazi do hidrauličkog ubrzanja i podizanja taloga.

„Ovo je normalna pojava kaja nastaje prilikom velikih kapitalnih radova a čak se i dešava usled redovnih ispiranja mreže. Analize vode se vrše svakodnevno a rezultati su uvek potpuno ispravni, kaže rukovodilac vodovoda Marija Ljubojević. U narednom periodu dolaziće do sistematskog ispiranja mreža. Zbog radova na ispiranju mreže bićemo primorani da pojedine delove grada povremeno isključimo sa mreže o čemu ćemo i redovno obaveštavati potrošače. Radovi će biti završeni do početka decembra. Svi građani koji imaju problema mogu se javiti Korisničkom servisu JP „Standard“, na broj tel. 0800/350-353, 064/81-97-652 kako bismo adekvatno reagovali i rešili problem, poručuje rukovodilac vodovoda. Napominjemo, da je ovo najveća investicija u vodosnabdevanju u poslednjih 30 godina, u visini od 4.500.000,00 evra. Ovim ulaganjima ćemo trajno rešiti sve probleme u vodosnabdevanju u Jagodini“.

Inače, od 13 do 15 sati ulica Radmile Đorđević i naselje Sarina Međa su bez vode, zbog kvarova na mreži.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime