KO NE PLATI TV PRETPLATU NEMA PRAVO NA PET ODSTO POPUSTA NA STRUJU

0

GRAĐANI koji ne plaćaju TV pretplatu izgubili su i pravo na popust za struju od pet odsto kao redovne platiše. Kako je taksa za javni servis postala obavezni deo računa za električnu energiju, kupci više ne mogu da odluče da li će platiti samo potrošene kilovate ili i pretplatu.
Upravo iznos od 150 dinara za RTS je prosečna mesečna ušteda koju potrošači imaju ako plate struju do 25. dana u mesecu. Ono što su ranije štedeli kao redovne platiše – ode u kasu nacionalnog servisa.

Podaci EPS govore da dosadašnja praksa pokazuje da oko polovina građana revnosno plaća svoje račune i tako ostvaruje popust. Sa druge strane, statistika ranijeg plaćanja RTS pretplate mnogo je lošija.

Prosečan mesečni račun za električnu energiju iznosi oko 3.000 dinara, što je potrošnja između 350 i 400 kilovata struje. Onima koji plate na vreme, u džepu ostane 150 dinara, odnosno 1.800 dinara godišnje. Upravo je to iznos nameta za javni servis!

Ne samo da građani mogu da ostanu bez popusta ako ne plate pretplatu za televiziju, već im na kućnu adresu mogu i zakucati monteri – da bi im isključili struju. Iako su se udruženja potrošača bunila zbog ove odluke, ona je ostala u Zakonu o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

novosti.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime