JANKOVIĆ: DOŽIVOTNI KOMPLEKS ĆUPRIJSKIH NAPREDNJAKA SU PALMA I JAGODINA

1

OO SNS u Ćupriji danas je objavio saopštenje u kome navode da ih kleveće i o njima laže OO Jedinstvena Srbija i Siniša Janković.

„Siniša Janković raznim neosnovanim izmišljotinama konstantno, na društvenim mrežama, pokušava da uruši ugled i umanji rezultate rada lokalne samouprave, koji su vidljivi na svakom koraku. Pitamo se po čijem nalogu gospodin Janković to radi? Po čijoj direktivi on konstantno umanjuje ugled Ćuprije i Ćupričana, a veliča Jagodinu i radi u njihovom interesu? Naravno, sve se to radi po direktivi Dragana Markovića Palme, koji nikada ne može da oprosti Ćupričanima što su mu rekli NE i da ne žele da se Ćuprija pretvori u jagodinsku mesnu zajednicu. Videli su i Ćupričani i Ćuprija kako je to izgledalo kada nam je Palma postavljao svoje podanike za predsednike lokalne samouprave, u periodu od 2008-2013. godine. Ćuprija je jednom i zauvek rekla NE Palmi! Naša deca i mi danas imamo jedan od najlepših bazena u Srbiji. Naravno, Palma je vrebao sve resurse u Ćupriji tako da je na sva slobodna radna mesta u republičkim institucijama, Elektrodistribuciji, bolnici, Fondu PIO, pošti, školama itd… počeo da dovodi ljude sa strane, to jest, iz Jagodine.
Palmina „koalicija“ koja na predstojeće lokalne izbore izlazi pod rednim brojem 3 (tri) je grupa ljudi spojena rodbinskim vezama, ali i političkom prošlošću, s ciljem uništenja Ćuprije u korist Jagodine! Glavna vedeta te koalicije je Siniša Janković, koji je i svoju sestru i svog sestrića uvrstio na listu kandidata, a koju Ćupričani iz podsmeha nazivaju PORODIČNA LISTA! Pored njih, tu su i članovi porodica Marić, Nešić…….Ćupričani su odavno prozreli njihove namere i više im ne veruju“ navodi se između ostalog u saopštenju SNS u Ćupriji koje možete u celosti pročitati OVDE.

Na ove optužne oglasio se Siniša Janković ispred Jedinstvene Srbije u Ćupriji, koji je rekao da je kompleks čelnih naprednjaka u Ćupriji zbog Jagodine i Dragana Markovića Palme, ogroman.

„Kao jedan od prozvanih želim javno da obavestim sve građane opštine Ćuprija o zloupotrebama koje je ova vlast za poslednjih 8 godina činila na štetu svih građana naše opštine. Prvo da kažem da je ova vlast kao GG Morava grad 2013 god. uz pomoć Radomira Nikolića preotela SNS u Ćupriji , najurili većinu članova koji su je formirali, preobukli dresove i tako preuzeli vlast. Glavna stvar ove garniture na vlasti u ovoj predizbornoj kampanji je da se sa što više uvreda , kroz saopštenja , omalovaži OOJS, predsednik Dragan Marković Palma i ja kao predsednik OOJS u Ćupriji, jer program koji sprovodi JS u opštinama je idealan i najbolji za sve građane , pa i za našu opštinu. Kao što znate na predstojećim izborima Ćuprija ima samo 3 liste zahvaljujući vladajućoj garnituri koja je učinila sve, kako bi jedino SNS formirala vlast. Kao odbornik SO Ćuprija od 2016 god. imao sam mogućnost da pratim sve odluke i rad opštinske vlasti.
Prvo su prevarili naše građane, kao i Predsednika Vučića , da će se u našem gradu izgraditi fabrika auto delova Trak lajt i zaposliti oko 500 radnika- nije se ostvarilo. Na poslednjim izborima zahvaljujući predsedniku A.Vučiću dobili su apsolutnu većinu . Prva njihova investicija je bila da opština kupi dve proizvodne hale i upravnu zgradu bivše štamparije i ponudi turskoj kompaniji Tibet moda koja će zaposliti oko 100 tekstilnih radnika . Danas ista ne radi jer je turska kompanija pokupila mašine i bez plaćene kirije prema opštini oko 4 miliona, napustila fabriku.
Nakon ovog propalog projekta dovodi se turska kompanija u PP Dobričevo, gde se najavljuje ogromna farma junadi do 5000 grla , nakon izvesnog vremena investitor napušta farmu bez ikakvih pravnih posledica.
U bivšem građevinskom preduzeću Ingrap opština donosi odluku da zakupi halu za kineskog investitora po ceni od 6000 eura mesečno, na tri godine i koja je u startu zaposlila oko 27 radnika na određeno vreme i kroz ponuđen biznis plan kineska kompanija se obavezala da u tri naredne godine zaposli ukupno 10 radnika, na neodređeno vreme. Jedino što je dobro da i danas postoje, ali do danas nikada nisu podneli izveštaj o radu, iako sam kao odbornik tražio na sednicama skupštine.
Najveći problem naš grad ima sa vodosnabdevanjem, iako su obećali na početku vlasti da će se problem rešiti trajno i danas određeni delovi grada nemaju kako pritisak, tako i dovoljnu količinu vode. Kao odbornik na skoro svim sednicama SO tražio sam da se reši problem sa novim bunarima, aktivira filtersko postrojenje za koje je demokratska vlast uložila ogromna sredsva na izvorištu Nemanja, gde se izvorište nakon padavina zamuti i voda nije ispravna. Potrebno je bilo da se aktivira dopunski rezervoar na Dobričevu, jer u slučaju kvarova na vodovodu , rezervoar bi kompenzirao da grad ne ostane bez vode.Jedino rešenje koje su našli je da se kupi nov kamion sa cisternom za pitku vodu .
Predsednik opštine je doneo odluku na veću i skupštini da se glavna ulica do njegove kuće rekonstruiše gde su iz kredita utrošena ogromna sredsva , tako da je višak materijala nečijom greškom jedna količina novih ivičnjaka završila na vikendici obale reke Morave.
U saopštenju OOSNS ja nisam učestvovao u vlasti sa Kalabom, koji je više radio za demokrate i to ceo grad zna. OOSNS u Ćupriji ne govori istinu da je bazen njihov projekat, već su projekat i rekonstrukciju započeli Kalaba i demokrate, a nakon njihove smene ja sam kao direktor direkcije ispred JS sa predsednikom opštine iz GG Ravanica, nastavio sa izgradnjom skoro do kraja , da bi oni uradili završni deo i pustili u rad.
S obzirom da sam prozvan za šećeranu , mogu samo da kažem da sam na Apelacionom sudu u Kgagujevcu 2012 god. PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐEN svih optužbi. Tačno je da sam bio gen. direktor fabrike šećera i limunske kiseline do 2000 god. kada nas je krizni štab bukvalno isterao , nakon čega je izvršena primopredaja i zapisnički konstatovano da su fabrike uvek bile spremne za rad, što je i novo rukovodstvo potvrdilo da je fabrika uvek spremna za rad.
Prilikom primopredaje vlasti 2013 god. ostavili smo na opštinskom računu više od milion eura, urađene projekte i tendere za trotoare u glavnoj ulici, sredili sve puteve u gradu i mesnim zajednicama, uradili novo postrojenje za vodosnabdevanje na strelištu i pustiliu u rad, tako da smo obezbedili grad vodom.
OO SNS u Ćupriji nije vodio računa da je prioritet vodosnabdevanje grada, već je prepustio opštinskoj vlasti da bahato troši novac, za osvetljenje mosta 13 miliona din. za napuštenu zgradu 22 decembar oko milion dinara ( reklamno platno) , oko 32 miliona za rekonstrukciju ulice R. Simonovića dužine oko 100 m. TV ekran oko 3 miliona , ogromna fin. sredstva na reklamu, marketing, kafanske račune. koncerte i kupljeno je pet automobila za potrebe opštine, jedan nov i četri polovna, marke škoda , za novu škodu 40 000 eura, za polovne se ne zna cena.
Najveća laž je u saopštenju da sam ja plaćao 10 miliona kao direktor direkcije za izgradnju komunalnom preduzeću Standard za usluge cisterne da bi oprali ulice ( mi dva puta nedeljno, oni za prvih 5 god. možda jednom) , sada ih javno prozivam da pokažu nalog za jedan dinar, naravno, nemaju jer vode izuzetno prljavu kampanju.
Pošto je OOSNS Ćuprija u saopštenju pomenuo zdravstvo i OB Ćuprija , zamolio bih iste da ne dopuste predsedniku opštine da je on uređuje, jer je nama svima poznato dok je bio komandant kriznog štaba da je ta ista bolnica postala KOVID bolnica , koja je imala skoro najveći procenat inficiranih zdrastvenih radnika, ne poštujući mere koje je preporučila Vlada Republike Srbije .
Dok oni upiru prstom u Jagodinu i svoju nesposobnost pravdaju time što im je uvek neko drugi kriv, građani Ćuprije jasno vide koji grad iz dana u dan napreduje a koji grad na žalost ostaje crna rupa Pomoravlja“ navodi u saopštenju ovim povodom Siniša Janković (JS). 

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime