JAGODINA DOBIJA ITALIJANSKU ULICU

0

Gradsko veće Jagodine donelo je odluku i predložilo Skupštini grada da deo Jagodine u kojem je Industrijska zona, sa tri fabrike italijanskih kompanija, ponese naziv Italijanska ulica.

Italijani dobijaju ulicu u Industrijskoj zoni u Jagodini

Reč je o delu grada od Ulice Slovenski put, od raskrsnice kod benzinske pumpe „Koral“ pa levo u dužini dva kilometra, kroz Industrijsku zonu do table za ulaz u Kočino selo, stoji u odluci o kojoj će 15. decembra raspravljati odbornici Skupštine grada.

„Razlog za donošenje ove odluke sastoji se u činjenici da je u Industrijskoj zoni došlo do izgradnje kompleksa fabričkih postrojenja, te je neophodno odrediti naziv ulice“, navodi se u obrazloženju predloga koji je potpisao predsednik Gradskog veća Ratko Stevanović.

Posle odluke Skupštine grada, koja je nadležna da odlučuje o nazivima ulica, „mora se pribaviti i saglasnost Ministarstva nadležnog za poslove lokalne samouprave“.

U Industrijskoj zoni u Jagodini, koja se nalazi oko 500 metara od međunarodnog autoputa i železničke pruge, na „koridoru 10“, rade fabrike italijanskih komapnija „Confezioni Andrea“, za proizvodnju cerada za automobile visoke klase, kompanije „Aunde“ za proizvodnju automobilskih sedišta i enterijare i kompanije „Vibak“ za proizvodnju traka najnovije tehnologije u industrijskom pakovanju.

Ove tri fabrike, zapošljavaju blizu 1.000 radnika, sama „Confezioni Andrea Serbia“ 600 radnika a u njhovu izgradnju je investirano blizu 100 miliona evra.

Izgradnja fabrike „Vibak“ koja je otvorena 12.oktobra, investirano je 75 miliona evra, i to je jedna od najvećih investicija u Srbiji ove godine.

Na otvaranju ove fabrike, koju su zajedno otvorili premijer Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma i ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco.

Manco je tada rekao da je ovaj deo Jagodine „mala Italija“.

http://www.pressonline.rs/info/srbija/367647/italijani-dobijaju-ulicu-u-industrijskoj-zoni-u-jagodini.html

Prethodni tekstZA DESET UDARACA SEKIROM DOBILA 12 GODINA ZATVORA
Sledeći tekstVOJVODINA DOČEKUJE JAGODINU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime