INTERVJU: SIMO KRUNIĆ O UTAKMICI PROTIV RADNIČKOG 1923

0

KRUNIĆ: SPAŠAVALI SE NA KRAJU

Fudbaleri Jagodine su se pobedom oprostili od svojih, doduše, malobrojnih navijača. U utakmici u kojoj su 70 minuta držali sve konce igre u svojim igrama, Jagodinci su stvarali šanse, dali dva gola na vreme, ali kada je Radnički 1923, posle kiksa Filipovića, došao do gola nade, sasvim druga slika na terenu. Do tada autsajder – Radničlki 1923 je preuzeo sve konce igre, opsadao gol Jagodine i samo spletom sretnih okolnosti Jagodina je sačuvala minimalnu prednost i stigla do šeste prvenstvene pobede. Simo Krunić, šef stručnog štaba Jagodine, bio je zadovoljan prikazanom igrom svojih fudbalera ali je priznao da je u finišu strahovao za konačan ishod.

-Moji igrači su u jako teškoj utakmici uspeli da izudrže do kraja i pobedili su zasluženo. Pre utakmice, iskren da budem, sam se pribojavao od Kragujevčana zbog odličnog trenera Neška Milovanovića ali i ekipe Radničkog 1923 koja se u medjuvremenu konsolidovala. Dali smo dva gola u prvom delu, u nastavku posle primljenog gola spašavali smo se i do kraja utakmice uspeli smo da izdržimo da ne primimo taj drugi gol. Prezadovoljan sam rezultatom, ističe na početku Simo Krunić.

Radnički 1923 prema prikazanoj igri ne zaslužuje ulogu fenjeraša?

-Radnički ima čvrstu i dobru ekipu koja u svakom trenutku zna šta hoće. Oni su ekipa stvarno za respekt, mi smo dali lagane golove. Medjiutim, znali sm o da za protivnika imamo odličnu ekipu, da ova utakmica nema veza sa utakmicom u kupu. Jako teško smo pobedili veoma dobru i pre svega odlično organizovanu ekipu Radničkog. U nastavku su, posle izmena, krenuli jako čvrsto, poremetili su nas pa smo došli u situaciju da sae grčevito branimo i sačuvamo pobedu.

Vaši igrači su u teškim trenucima igrali mudro?

-U trenucima kada je Radnilki bio u naletu, mi smo uspeli da smognemo snage i donesemo šestu pobedu Jagodini i na taj način popravimo taj bodovni saldo jer pre početka sezone od ovog tima se očekivalo da osvoji znatno više bodova. Posle ove pobede smo popravili bodovni bilans i dobro smo pozicionirani na tabeli. Imamo još dve utakmice, mormao da zbijemo redove jer obe su nam jako važne. Već u sredu nas očekuje kup utakmica u Nišu a u nedelju gostujemo na Karaburmi.

Zašto u timu protiv Kragujevčana nije bilo Milana Djurića?

-Đurić je pre utakmice dobio visoku temperatiru i imao groznicu. Nije mogao na teren, utakmicu je pratio sa tribine.

Zamenio ga je Martinović i to, po mnogim ocenama, veoma uspešno?

-Martinović je odličan igrač. Dugo je imao problema sa povredama, sada je potpuno zdrav. Radi na treninzima odlično i zaslužio je ovu šansu. On je odigrao odlično a svoju odličnu igru je krunisao i veoma lepim i efektnim golom.

U timu su, kao i na utakmici sa Partizanom, bila tri štopera.

-To je bilo iznudjeno rešenje. Kao što je poznato Milinković nije mogao da igra zbog parnih kartona. Njegovo mesto kraj aut linije zauzeo je Filipvoić, a na poziciji levog beka igrao je Mihajlović, stim što mu je u obavljanu uloge levog beka pomagao i Lepović koji je bio odličan u ogfnzivi ali i u defanzivi, zaključuje na kraju razgovora Simo Krunić.

Z.Milovanović

NOVINARU U FRIŽIDERU

Komšisjki derbi u Jagodini je odigran po kišovitom i veoma hladnom vremenu. Možda je to jedna od glavnih razloga za najmanju posetu u jesnejoj sezonu na Gradskom stadionu u Jagodini. Izuzetno je bilo hladno i u prostoriji gde su smešteni novinari. Bilo je kao u frižideru. Dušan Aničić, dopisnik Tanjuga iz Jagiodine, je predložio da se novinari obrate upravi kluba sa zahtevom da se u prostioriji gde su smešteni nivinari uvede grejanje i tako stvore normali uslovi za rad novinara.

Prethodni tekstMAJKA STUDENTKINJE NAPALA ČEDOMIRA ANTIĆA!
Sledeći tekstKAKO SE PRAVILNO STAVLJAJU SLUŠALICE, UKOSNICE…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime