„HIPNOZA JEDNE LJUBAVI“ POBEDNIK 46.DANA KOMEDIJE

0

„Hipnoza jedne ljubavi“ Dušana Kovačevića, u izvođenju beogradskog „Zvezdara teatra“, pobednik je 46. Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dani komedije“.

Ova predstava, odigrana je u nedelju uveče, a najbolja je i po oceni publike, koja joj je dala ocenu 4,80.

Žiri je radio u sastavu: reditelj dr Miroslav Radonjić (predsednik) glumca Danica Maksimović i vajar Marija Vulić. „Hipnozi jedne ljubavi“ pripadaju obe nagrade, žirija „Mija Aleksić“, i publike „Miodrag Petrović – Čkalja“ sa statueta „Jovanča Micić“.

Nagradu „Zlatni ćuran“ za životno delo, dobio je ove godine doajen srpskog glumišta, pozorišni, filmski i televizijski glumac Vlastimir Velisavljević. Nagrada se sastoji od statute „Zlatni ćuran“, unikatne povelje i novčanog iznosa od 100.000 dinara koje je obezbedila Komercijalna banka.

Žiri je tri ravnopravne nagrade „statuetu ćuran“ „za najbolja glumačka ostvarenja“ dodelio Milošu Đorđeviću za ulogu Rubeola u predstavi „Udaj se muški, u izvođenju Ispad – centra za interaktivnu umetnost Beograd u režiji Marije Lipovske. Irfanu Mensuru za ulogu Vulete u predstavi „Hor bečkih dečaka“ u izvođenju Yugoart Beograd, režija Irfan Mensur i Draganu Petroviću – Peleu za ulogu Vase u predstavu „Hipnoza jedne ljubavi“.

Statuetu Ćuran za najbolje rediteljsko ostvarenje dobila je Olivera Đorđević za predstavu „Dok te ja hranim i oblačim“ u izvođenju Pozorišta mladih Novi Sad.

Nagrada za najbolju mladu glumicu, žiri je dodelio Kristini Savkov za više uloga u predstavi „Dok te ja hranim i oblačim“. Nagradu za najboljeg mladog glumca dodeljena je Danili Milovanoviću za više uloga u istoj predstavi.

Nagrada za epizodnu ulogu „Nikola Milić“ dodeljena je Srđanu Sekuliću za ulogu konobara u predstavi „Dva u jedna“ u izvođenju Narodnog pozorišta Subotica u režiji Petra Jovanovića.

Nagrada za kostimografiju dodeljena je Dragici Laušević za predstavu „Revizor za jugoistok“ u izvođenju Šabačkog pozorišta u režiji Marka Torlakovića.

Nagradu za scenografiju, žiri je dodelio Vesni Popović za predstavu „Pasivno pušenje“ u izvođenju Zvezdara teatar Beograd u režiji Egona Savina.

Nagrada za najbolji savremeni domaći komediografski tekst izveden na festivalu dodeljen je Dušanu Kovačeviću za „Hipnozu jedne ljubavi“, koji je bio i režiser.

Sve nagrade, izjavio je na konferenciji za medije Radonjić, donesene su jednoglasno.

Nagrade će biti uručne u večeras na Svetski dan pozorišta, kada će biti pročitana poruka Međunarodnog pozorišnog instituta koju je ove godine, napisala poznata francuska glumica Izabel Iper.

Posle uručenja nagrada, u čast nagrađenih, Gradsko pozorište „Jazavac“ iz Banja Luke izvešće predstavu „Celo telo tu me boli“, tekst i režija Nikola Pejaković.

Selektor ovogodišnjih „Dana komedije“ bila je teatrolog i pozorišni kritičar dnevnog lista „Politika“ Ana Tasić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime