GLUMAC GORAN JEVTIĆ NE IDE U ZATVOR, KAZNU ĆE SLUŽITI KOD KUĆE

0

Glumac Goran Jevtić (41), koji je pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljne polne radnje nad tada maloletnim Lukom Krčevincom (20), kaznu neće služiti u zatvoru, potvrđeno je „Blicu“ u Višem sudu u Somboru.

Kako saznaje Blic, odlukom Višeg suda u Somboru na osnovu molbe glumca i njegovog branioca Jevtić će kaznu služiti kod kuće, bez elektronskog nadzora, što znači da neće imati ni nanogicu.

Jevtić je prethodno pred Osnovnim sudom u Somboru osuđen na 10 meseci kučnog zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji. Nakon žalbi odbrane i tužilaštva, kazna je preinačena i on je pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora u nekom od Kazneno-popravnih zavoda u Srbiji.

Delo zbog kog je osuđen počinio je avgusta 2014. godine u toaletu somborskog Narodnog pozorišta nakon manifestacije Pozorišni maraton. Kako je navedeno u optužnici, glumac je maloletnika namamio u jednu od kabina toaleta i primorao ga na oralni seks.

Prestravljeni tinejdžer ispričao je roditeljima šta mu se dogodilo a oni su slučaj odmah prijavili policiji.

Od kako se ovaj slučaj pojavio u medijima, Jevtić se nijednom nije javno oglasio. Postupak je trajao od 2015. godine i on je sve vreme negirao krivicu.

Jevtićeva žrtva, Luka Krčevinac, kasnije je javno govorio o traumi koju je doživeo te noći u pozorištu i posledicama koje je ona ostavila. Išao je na terapije sa psiholozima u Novom Sadu, a u školu je počeo da ide vanredno zbog provokacija srednine. Tvrdio je da mu je glumac nakon zlostavljanja preko advokata nudio novac, ali da on nije hteo da ga prihvati.

Blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime