FIZIKUS MEDICUS ORTOPEDIJA – ORDINACIJA SA NAJSAVREMENIJIM APARATIMA U FIZIKALNOJ MEDICINI

7

U Jagodini i Ćupriji sa velikim uspehom u oblasti fizikalne terapije i ortopedije, rade ordinacije Fizikus medicus – Ortopedija. Stručni tim ordinacije predvodi dr mr sci. med. Momčilo D. Todorović, specijalista za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju. Ambulanta/ordinacija bavi se kompletnom prevencijom dijagnostikom i lečenjem povreda i oboljenja koštano zglobnog sistema. Neke od aparata koje poseduje ordinacija, mogu se naći samo u Beogradu i samo pacijenti koji žive u glavnom gradu mogu dobiti vrhunsku terapiju, ali zahvaljujući spremnosti Fizikus medicus-a da izađe u susret najsavremenijem pristupu u fizikalnoj terapiji, sada su aparati u Jagodini i Ćupriji dostupni svima.

1

Fizikalna terapija ima značajnu ulogu u lečenju i osposobljavanju pacijenata sa težim i lakšim povredama koje su posledica fizičke traume, u periodu postoperativnog oporavka, nakon dužeg mirovanja, kod stanja koja nastaju kao posledica moždanog udara, kod poremećaja motornog razvoja kod dece.

Fizikalna terapija ima veoma važnu ulogu u preventivnom delovanju, a sastavni je deo trenažnog i takmičarskog procesa u sportu.

Ambulanta / ordinacija poseduje moderni RO (Rendgen) aparatUltrazvuk 4D poslednje generacije za brzu i tačnu dijagnostiku:

 • color dopler karotida
 • color dopler donjih ekstremiteta
 • color dopler renalnih arterija
 • eho štitnih žlezda
 • eho abdomenta
 • eho koštano zglobnog sistema

Ambulanta / ordinacija je opremljena sa 30 nasavremenijih digitalnih aparata za fizikalnu medicinu:

magnetoterapija-1

 • Magnetoterapija – Predstavlja modalitet fizikalne terapije koja primenjuje promenljivo magnetno polje niske frekvencije. Magnetoterapija deluje analgetički, antizapaljenski i antiedematozno. Smanjuje bol i stimuliše regeneraciju tkiva. Magnetoterapija povoljno deluje na stvaranje kalusa posle preloma kostiju, pa su mišićnoskeletna oboljenja najčešća indikacija za njegovo korišćenje.
 • Elektroterapija – izaziva dilataciju (širenje) krvnih sudova i pojačava cirkulaciju krvi i limfe, pri čemu se povećava trofika tkiva i pospešuje reapsorpcija edema i smanjenje otoka. Na taj način smanjuje se zapaljenski proces  i pomaže da se odstrane faktori koji dovode do bola. Elektroterapija na bol deluje analgetički što znači da veoma dobro smanjuje bolnost, draženjem receptora u koži i oslobadjanjem endogenih opoida kao i poboljšanjem cirkulacije krvi i limfe.ultrazvuk
  • dijadinamičke struje
  • interferentne struje
  • vakum interferentne struje
  • horizontalne struje
  • galvanska struja
  • elektroforeza
  • elektrostimulacija
  • tens
 •  Ultrazvučna terapija – ultrazvuk u terapijske svrhe se koristi  sa najvećim uspehom kod povreda mišićnih tetiva i ligamenata kao i kod lečenja keloida i ožiljaka kao i kod: bolova u lumbalnom i vratnom delu kičme, bolova i povreda zglobova, nakon postraumatskih stanja, Dipitrenove kontrakture, neuralgije…
 •  Laseroterapija – smanjuje akutni i hronični mišićnoskeletni bol, mišićni spazam i neurogeni bol. Produkcijom endogenih opoida, smanjuje zapaljensku reakciju i edem, smanjuje nivo prostaglandina. Primena lseroterapije pokazuje izuzetno dobre rezultate jer vrlo brzo dovodi do smanjenja bola i regeneracije povredjenog tkiva, a pacijentima sa ovom vrstom terapije se stanje poboljšava već nakon nekoliko tretmana.
 • VACUSAC terapija – za oboljenja krvnih i limfnih sudova i oslabljenu cirkulaciju.
 • Ekstenziomat za spinalnu dekompresiju, za tretiranje cervikalnog i lumbalnog bola diskus hernije bez operativnog reza.
 • Kineziterapija –  predstavlja primenu pokreta u lečenju bolesnika. Kineziterapija se primenjuje zato što je ona osnova funkcionalnog lečenja i osposobljavanja pacijenata nakon povreda i bolnih stanja. Bez kineziterapije se ne može zamisliti lečenje povreda u rehabilitaciji.
 • 4
 • Shockwave – terapija radijalnim udarnim talasima je moderan i visoko efektivan metod lečenja povreda i bolova. Shockwave terapija ubrzava proces ozdravljenja aktivacijom snage isceljenja organizma pacijenta. Stimuliše metabolizam i poboljšava krvnu cirkulaciju. Oštećeno tkivo se postepeno regeneriše i zaceljuje.
 • Teniski i golferski lakat
 • Petni trn, plantni fascit, Achilodymia
 • Bolovi u ramenu sa ili bez kalcifikata
 • Ultrazvučna kavitacija – za uklanjanje celulita i prekomernih masnih naslaga
 • Terapija autolognom kondicioniranom plazmom (ACP), obogaćenom trombocitima + faktorima rasta

VACUSAC TERAPIJA -PRAVA TERAPIJA ZA PROBLEME SA CIRKULACIJOM

Brojni su pacijenti u našoj populaciji koji imaju oboljenje perifernih krvnih sudova, arterijskih, venskih i limfnih, različite etiologije. Počevši od arteriosklerotičnih bolesti, sistemskih bolesti koji zahvataju i krvne sudove, funkcionalnih bolesti, dijabetesa koji sa sobom nosi tešku komplikaciju u vidu oštećenja perifernih arterija, pa do otoka raznih vrsta. Većina od njih dovodi do trajnog i uglavnom nepovratnog poremećaja ishrane perifernih tkiva usled smanjenih mogućnosti dotoka sveže krvi bogate kiseonikom kroz sužene krvne sudove. To ima za posledicu brojne pojave, počevši od subjektivnog osećaja hladnih ekstremiteta, bolova, otežanog hoda, pa do pojave ulceracija i gangrena, odnosno manje ili više poremećenu funkciju hoda i života uopšte, naravno i tešku invalidnost ako je došlo do amputacije ekstremiteta. Vakum terapija je fizikalni terapijski metod koji se koristi za efikasnu terapiju hemodinamske bolesti periferne cirkulacije i njihovog stagnatnog metabolizma i trofike, različitog porekla. Ovaj metod stvara očekivanja za povoljan uticaj ovog terapijskog procesa.

3
Suština vakum terapije je izlaganje obolelog segmenta pacijenta/jedna ili obe noge, jedna ili obe ruke, noge i trup/ u specijalnim komorama manjem ili većem podpritisku, zavisno od dijagnoze i komfora pacijenta. U fazi podpritiska dolazi do stvaranja pasivne mnogokrvnosti u perifernom kapilarnom sistemu, kao i u novostvorenom kapilarnom sistemu pod uticajem prolongirane gladi za svežom krvlju i kiseonikom. Dolazi do kapilarnog usisavanja sveže krvi bogate kiseonikom u uzano arterijsko korito puneći kapilarnu mrežu. Takođe se stimuliše povećan venski povratak i smanjenje venskog pritiska, kao i povećanje limfne drenaže tkiva. Na taj način se omogućava popravljanje poremećene trofike i metabolizma u perifernim tkivima, a samim tim i ublažavanje i otklanjanje bolova, zarastanje postojećih ulceracija, otklanjanja otoka i popravljanje funkcije ekstremiteta i kvaliteta života. Stvaranje uslova za fiziološku neokapilarizaciju i njihovu funkcionalnost je od posebne koristi za pacijente sa. dijabetičnom mikroangiopatijom.

Sa 4-6 tretmana izbegnite operaciju na kolenu, kuku i drugim zglobovima i rešite se bolnih stanja.

Vama na usluzi ambulante/ordinacije Ortopedija i Fizikus medikus – brojevi telefona 035/ 25 23 25, 035/ 88 70 700

dr Momičilo Todorović 063 775 75 96

Dušan Todorović, dipl strukovni fizioterapeut 063 8 999 6 99

Jagodina Čočetova bb, preko puta ulaza na Gradski stadion

Ćuprija Kapetana Koče 14

7 KOMENTARA

 1. Jako sam nezadovoljna vasom uslugom. Pokazali ste veliku nestrucnost i neodgovornost a dosla sam u vasu ordinaciju nadajuci se dobrom tretmanu. Nekada nije samo cilj uzeti pare, a ne davati nikakvu pomoc pocnite malo da mislite i o tome. Ne preporucujem nikome, nikako i nikada!!!!!

 2. Nemam Reci Pohvale za Doktora i Njegovu Strucnost. Ja sam iz Schweizarske dosla , gde Doktori hteli da me unakaze i da ostanem Invalid. Radi na evropskom Nivou , svi su bili ljubazni i Profesionalni . A ovim Negativcima mogu da porucim neka idu u BG gde su samo broj i gde Rade samo Stazeri operacije. Gala Doktoru i njegovom Timu .

 3. Zbog čega korisnici Ruška i Nebojša prvo hvale ove derikože, a onda nazivaju druge korisnike,koji nisu zadovoljni uslugama, lažovima?
  Verovatno zato jer su Ruška i Nebojša u stvari Dušan Todorović, sin vlasnika.

 4. zdravo ja sam makedonac praviosamse operacija kuka u ohridu i zadovoljan sam ali u zadnje vreme osecam dosta velike bolova koi dolaze iznad kukova i spustajuse skroz nadole u obe noge tako da jako tesko i bolno hodam i to edva mogu da predjem stotinak metara kazitemi molivas jel ima mogucnosti dami pomognete hvalavam unapred prijatno

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime