DVA RADNIKA GERONTOLOŠKOG POZITIVNA, PCR RAĐEN PRE NEDELJNE SMENE RADNIKA

0

Sistem po kome, prema preporuci nadležnog ministarstva, radi Gerontološki centar u Jagodini je preventivna izolacija što znači da grupa radnika ulazi na posao gde provode nedelju dana u dvadesetčetvoročasovnom karantinu posle čega izlaze, a dolazi nova grupa. Svaki radnik pre grupnog ulaska radi PCR test. Na prošloj grupnoj smeni, pre ulaska u Gerontološki centar, 12.novembra, kod dva zaposlena radnika PCR je pokazao pozitivan nalaz. Zbog toga, dva radnika su u izolaciji. 

U Gerontološkom centru među korisnicima nema pozitivnih na korona virus, kažu nadležni. Zanimljivo je da je direktor ove ustanove Milan Stojanović već 20 dana sa zaposlenima i korisnicima u ovoj vrsti karantina, a od početka pandemije na ovaj način je radio dva puta po mesec dana. Gerontološki centar u Jagodini, prema podacima Ministarstva za rad i socijalu politku, je jedna od retkih ustanova u sistemu socijalne zaštite koja nema zaraženih korisnika koronavirusom, tako je bilo tokom celog toka pandemije u proteklih 9 meseci.

Preventivna izolacija po preporuci Ministarstva za rad i socijalnu politiku podrazumeva da su zaposleni u ustanovama ovog tipa gde se nalaze stari i ugroženi, podeljeni po grupama. Jedna grupa radnika ulazi određenog datuma i bez kontakata sa ljudima van ustanove, provode u karantinu sa korisnicima nedelju dana, kada oni izlaze a dolazi druga grupa. Svaki radnik pre ulaska radi PCR test. Praktično, svaki radnik Gerontološkog na pet dana radi PCR test kako se ne bi desilo da virus uđe u Dom za stare, kažu nadležni.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime