Dragan Marković Palma dobio ulicu u Paraliji u Grčkoj

0

Odlukom Skupštine grada Katerini predsedniku Jedinstvene Srbije, narodnom poslaniku i predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markovića Palmi dodeljena je ulica u Paraliji koja od 29.08. 2022. godine nosi njegovo ime.

Tablu sa imenom Dragana Markovića Palme na prigodnoj svečanosti otkrili su gradonačelnik grada Katerini Konstantinos Kuokodimos na čijoj teritoriji se nalazi ova ulica duga 6,5 kilometara i Dragan Marković Palma. Svečanosti su prisustvovali odbornici grada Katerini i članovi srpske delegacije u poseti Grčkoj.

„U Grčkoj je veoma teško da neko ko je strani državljanin dobije ulicu i taj koji pokrene tako nešto mora biti veoma hrabar. U slučaju Dragana Markovića Palme, on jeste iz druge države, ali ta država je veliki prijatelj Grčke. Pre svega iste smo vere i čuvamo istu tradiciju, porodicu, veru i domovinu. Brate Dragane uradili smo najmanje što smo mogli za tebe. Ti si zaslužio ulicu u ovom delu Grčke „, rekao je obraćajući se prisutnima gradonačelnik Katerini Konstantinos Kuokodimos.

PALMA : STA ĆU, UVEK SE NADJEM NA LISTI SA VELIKANIMA

„Ime ove ulice delim sa građanima Srbije, sa svima onima koji dolaze na odmor u regiju Pierija čiji je glavni grad Katerini. U svetu ima ulica čija imena nose Srbi poput Karadjordja, Nikole Tesle, Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Milutina Milankovića, ali ja nisam velikan kao oni, ali sam možda jedini Srbin koji je dobio ulicu za života i to je mnogo jače nego kada neko dobije ulicu posthumno. Ja želim i da se zahvalim i grčkoj vladi i premijeru Micotakisu što Grčka ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i što pomaže Srbiji evropskom putu. Neko ko dobije ulicu u svetu, prvo treba da bude priznat u selu u kome živi, u gradu u kome živi, a ja u poslednjih 7 izbornih ciklusa dobijam u selu Končarevu gde živim preko 90 posto glasova, a na poslednjim republičkim izborima moja koalicija je pobedila u Jagodini. I ta pobeda i meni i Ivici Dačiću daje satisfakciju da pomažemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da vidimo kako da svaki građanin Srbije živi od svog rada i kako da dočekamo i ispratimo zimu možda i bolje od nekih bogatijih evropskih država. Ja sam dobio i najviši orden Srpske pravoslavne crkve, Orden Svetog Save Prvog stepena, a to su dobili Đoković i Putin i šta ću, uvek se nađem na listi gde su neki velikani“, rekao je Dragan Marković Palma I poručio „neka žive Srbija I Grčka koje nikada niko ne mozeu da razdvoji“. Marković je rekao i da sada oni koji prvi put dolaze u ovaj deo Grčke mogu da u navigaciji ukucaju „ulica Dragana Markovića Palme“ i stići će do plaže. Prisutne je pozdravio i predsednik mesne zajednice Korinos gde se nalazi Ulica Dragana Markovića Palme, Joanis Mortanasis, koji je izrazio zahvalnost Draganu Markoviću Palmi.

Ulica Dragana Markovića Palme nalazi se na ulazu u Korinos, kada sidjete sa autoputa i vodi vas do hotela Mediteranian Village u Paraliji.

Prethodni tekstStariji od 65 godina na ivici bede
Sledeći tekstBez vode ulica Narodnog fronta i okolne ulice

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime