ĆUPRIJA DS (4) – PROJEKTI, OLAKŠICE ZA PRIVATNIKE, DOBAR TIM

0

Demokrata Zaviša Kumbrić, član Demokratske stranke u Ćupriji koja na lokalne izbore izlazi pod BROJEM 4, kaže za Infocentralu da u Ćupriji može da se promeni i uradi mnogo toga, ukoliko se prevaziđu međusobne razlike.

„Demokratska stranka je moj prvi i jedini izbor još od davne 1996-97, kada sam se kao student filozofije obreo u Beogradu, uzdrmanom građanskim i studentskim protestima protiv krađe glasova na lokalnim izborima. Tada sam shvatio da u mojoj zemlji nešto debelo “ne štima”, i da u tome više ne mogu da učestvujem kao pasivni posmatrač, te sam svoje aktivnosti rešio da kanališem kroz Demokratsku stranku, koju sam video kao nosioca promena i rasadnika demokratskih ideja“ kaže Kumbrić.

On kaže da je osnovni motiv za povratak politici, posle izvesnog vremena neaktivnosti, vidi u narastajućem zlu i opasnosti koji se opet nadvijaju nad Srbijom gazeći i uništavajući, inače nejake, pupoljke demokratije.

„Učešće u lokalnoj politici je primarni vid političkog angažmana u nameri da se aktivno utiče na rad organa opštinske uprave i politiku koja se sprovodi u gradu. Smatram da u Ćupriji može da se promeni i uradi mnogo toga, ukoliko se prevaziđu međusobne razlike, i prepoznaju interesne grupe koje figuriraju u politici. Aktuelna vlast u gradu je nastavila da radi tamo gde je DS zaustavljena, i to je dobro, Ćuprija polako dobija izgled, dobija industrijsku zonu zbog čijeg nedostatka su mnogi privatnici otišli u Jagodinu, kulturna ponuda je bogatija, može da se pogleda bioskop, predstava… Međutim, ono što najviše boli naše sugrađane je velika nezaposlenost, i to je ono oko čega vlast mora više da se potrudi. Tačno je da su ingerencije opštine na tom polju nevelike, ali osim stvaranja povoljnih uslova za dolazak investitora, postoji još mehanizama za razvoj i poboljšanje zaposlenosti“ kaže Zaviša.

Ćuprijski demokrata navodi ono za šta će se zalagati.

„Kao predstavnik Demokratske stranke zalagaću se za dinamičan rad i veću saradnju Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj sa preduzetnicima u Ćupriji u cilju proširenja poslovanja, donošenje Odluka o olakšicama za postojeće firme koje otvore nova radna mesta, edukacija malih i srednjih preduzeća u konkurisanju za projekte u okviru predpristupnih fondova Evropske unije, koji su skoro neiskorišćeni zbog nedovoljnog informisanja javnosti i nepoznavanja postupka pisanja projekta. DS na ove izbore izlazi spremna, sa dobrim programom i iskustvom, podmlađenim timom ljudi koji vole svoj grad i žele da nastave da žive u njemu, što je nesumnjivi signal građanima da se odluče za iskrenu politiku, politiku okrenutu prema gradu i njegovim potrebama, što će građani prepoznati i svojim glasom pomoći da ostvarimo dobar rezultat u obostranu korist“.

DEMOKRATSKA STRANKA na lokalne izbore izlazi pod brojem 4.

 

 

 

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime