ČLANICA SNS KORISTILA PAKETE CRVENOG KRSTA DA SKUPLJA POLITIČKE POENE PRED IZBORE

0

„Dinka Đorđević je prevarila više od 20 porodica da dođu u Centar za socijalni rad u Paraćinu kako bi dobili pakete i na kraju se javila da mora da ide za Beograd“ napisala je Slavica Rašić iz Paraćina optužujući članicu Srpske napredne stranke u ovom gradu da je zloupotrebila poverenje Roma pozivajući ih da uzmu pakete pomoći koje zapravo deli Crveni krst a ne stranka ili romsko udruženje. 

Zbrka oko paketa pomoći za romske porodice počela je pre dve nedelje kada je članica Srpske napredne stranke u Paraćinu Živadinka Đorđević navodno ispred romskog udruženja počela da deli novac po romskim kućama. Svakome je davala po 2.500 dinara na ruke a nije mogla da kaže odakle taj novac niti ko su tajanstveni donatori koji Romima u Paraćinu daju navodnu humanitarnu pomoć. Sve je to snimala i postavljala na fejsbuk a neki od Roma komentarisali su da im je rečeno da će posle izbora dobiti još novca. U javnosti se pojavila sumnja da je ova „donacija“ zapravo kupovina glasova Srpske napredne stranke za lokalne izbore. Pokušali smo da pitamo Dinku Đorđević o čemu se radi i ko su tajanstveni donatori, kao i da li se radi o kupovini glasova za SNS ali ona se nije javljala na pozive.

Ubrzo posle toga Živadinka Đorđević pozivala je javno preko društvenih mreža Rome u Paraćinu da se jave kako bi dobili pakete socijalne pomoći zbog čega su se oglasili i Crveni krst u Paraćinu i Centar za socijalni rad i demantovali da podela paketa pomoći Romima ima ikakve veze za Živadinkom Đorđević (SNS) i udruženjem Roma.

„Centar za socijalni rad „Paraćin“ u Paraćinu ne organizuje i ne obavlja podelu humanitarnih paketa za romsku populaciju. Na zahtev Crvenog krsta Paraćin, koji je i ORGANIZATOR OVE PODELE, Centar za socijalni rad je dao svog predstavnika u radu Komisije, kako bi pomogao na osnovu evidencije koje poseduje u sačinjavanju spiskova za podelu paketa. Za sve dalje informacije o podeli nadležan je Crveni krst Paraćin“ napisala je u saopštenju v.vd. direktora CZR Slavica Ristić.

Sekretar Crvenog krsta u Paraćinu demantovao je navode da pomoć deli romsko udruženje i objasnio da se isključivo radi o paketima hrane i higijene koje je obezbedio Crveni krst u Paraćinu.

Ubrzo posle ovoga, Romi su na društvenim mrežama počeli da komentarišu da su prevareni i da su došli kada im je Živadinka Đorđević rekla da dođu po pakete, ali da se ona javila da mora da ide za Beograd.

„Dinka Đorđević je prevarila više od 20 porodica da dođu u Centar za socijalni rad u Paraćinu kako bi dobili pakete i na kraju se javila da mora da ide za Beograd“ napisala je Slavica Rašić iz Paraćina.

Dinka Đorđević izbrisala je sa svog profila postove u kojima je pozivala Rome da dođu po pomoć.

Tako je korišćenje humanitarne pomoći koju daju zvanične ustanove u cilju promocije stranke i kupovine glasova, u ovom slučaju SNS u Paraćinu, neuspelo. Kupovina glasova je krivično delo, kao i prevara za koju je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. 

 

foto fejsbuk 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime