ARMANI PRESTAJE SA UPOTREBOM PRIRODNOG KRZNA

0

Nakon dugogodišnjeg procesa lobiranja brojnih udruženja za zaštitu prava životinja, i modna kuća Giorgio Armani objavila je da prestaje sa korišćenjem prirodnog krzna u izradi svojih proizvoda.

U zvaničnoj izjavi koju su dali predstavnici kompanije, rečeno je da su nove tehnologije u tekstilnoj industriji učinile nepotrebnim korišćenje surovih praksi nad životinjama, naglasivši da će Armani od ove jeseni izlaziti na globalno modno tržište sa “fur-free”kolekcijama. Predsednik Fur Free Alijanse Džon Vinding ocenio je ovu odluku modne kuće Armani kao jasan dokaz da dizajneri i potrošači mogu imati kreativnu slobodu i luksuzne proizvode i bez podržavanja nekog od oblika okrutnosti nad životinjama.

Organizacija Humane Society International ocenila je da je odluka ovog modnog giganta da se pridruži modnim kompanijama koje su odustale od upotrebe krzna u komercijalne svrhe, poslala moćnu i snažnu poruku svetu. Armani se ovim humanim potezom pridružio kompanijama Hugo Boss, Calvin Klein, Tommy Hilfiger i Ralph Lauren, koje su u prethodnom periodu svoju proizvodnju usmerile na korišćenje alternativnih sintetičkih materijala.

imaginarijum.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime