ZBOG OČEKIVANOG MRAZA OPREZNOST U VOŽNJI

1
Iako su padavine prestale, još su se zadržali zimski uslovi vožnje u većini krajeva, a posebno na prilazima zimskim turističkim mestima kao i na putevima drugog i trećeg prioriteta u planinskim predelima zapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.Zbog očekivanog mraza upozoravaju se vozači na opasnost u vožnji.

Prohodnost puteva je bolja u odnosu na predhodne dane ali uglavnom u nižim prdelima, međutim vozači se upozoravaju da bačena so pri ovako niskim temperaturama nema pravi i puni efekat pa je na putevima, a posebno onim koji vode u planinske predele moguće formiranje leda.

Sumaglice i slabe magle ima na području zapadne, centralne i jugoistočne Srbije koja za sada ne smanjuje vidljivost u toj meri da je bezbednost u vožnji ugrožena, ali ako u pojedinim krajevima ona pređe u gustu maglu predlaže se da se pravi veće odstojanje između vozila i smanji brzina.

Zimski uslovi vožnje se očekuju na putevima Nove Varoši, Priboja, Valjeva, Užica, Ivanjice, Sjenice, Kuršumlije, Novog Pazara, Pirota, Dimitrovgrada kao i na svim putevima Timočke i Negotinske krajine.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Upozoravaju se vozači da se tokom noći četvrtak na petak i u petak očekuje ledena kiša koja će se ponegde, uglavnom na severu i istoku, lediti na tlu. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, u južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeno i olujni.

Na Starom Obrenovačkom putu, u zoni mosta preko reke Save, u toku je obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na izradi rasponske kontrukcije između stubova. Radovi će se izvoditi do 15. marta ukoliko vremenski uslovi dozvole. Vozila se upućuju na alternativni pravac.

Produžavaju se radovi na periodičnom održavanju nadvožnjaka do 18. januara na državnom putu I A reda broj 1 (autoput E-75), nadvožnjak preko železničkih pruga Beograd-Niš i Trupale-Popovac, deonica Niš (Severni bulevar) – Niš (Trupale).

autor: VV izvor: Beta

1 KOMENTAR

  1. Šta je sa našim gradom, zašto se ništa ne čisti? Ko je išao u druge gradove primetio je da su ulice i trotoari uglavnom očišćeni, pogotovo u širem centru grada.
    Kao da smo u zoni sumraka. I niko da pokrene to pitanje, svi ćute i trpe.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime