VUČIĆ ČESTITAO PALMI NA IZGRADNJI JOŠ JEDNE FABRIKE

0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas u Skupštini Srbije predsedniku Skupštine grada Jagodina i lideru Jedinstvene Srbije, Draganu Markoviću Palmi na polaganju kamena temeljca za izgradnju joše jedne fabrike.

Marković je premijeru Srbije postavio pitanje „kada će se naša Železnica takmičiti sa železnicama u Evropi“ jer je to važno za investitore i prevoz njihove robe.

skupstina„Strani investitori traže dobre pruge i dobru železnicu jer im je to potrebno za prevoz robe. Takođe bih pitao ministra prosvete u vezi sa dualnim obrazovanjem, koje kreće od sledeće godine. Smatram da je potrebno izvršiti pripremu i obavestiti đake gde će im biti organizovana praksa i gde će učiti posao za koji se školuju. Kada bude zaživelo dualno obrazovanje, smatram da ćemo dobiti dobar preduslov za smanjenje nezaposlenosti. Pitao bih i ministra zdravlja kada će Fond prihvatiti predloge koji ste Vi dali a tiču se zapošljavanja lekara i medicinskih radnika. Želim da kažem i da predsednika Vlade čekamo dva meseca za termin za postavljanje kamena temeljca za „Aunde“ što govori o njegovoj zauzetosti. Nemci će kupovati proizvode fabrike „Aunde“ što mnogo govori s obzirom da ova fabrika radi u nekoliko zemalja, ali će oni kupovati proizvode iz fabrike u Jagodini. To je veoma važno. Nemci su izabrali Srbiju i to je veliki pokazatelj za budućnost“rekao je Marković i pitao premijera „ko daje vetar u leđa Albancima da ne poštuju Briselski sporazum“.

Aleksandar Vučić se osvrnuo na protekli period i rekao da je u prošlosti sve rasprodato „od cementara do svih mreža naše telefonije, naftne industrije, a nama su ostaviti Resavicu i ajde ti Vučiću sad prodaj Resavicu“pa je citirao i Markovića uz reči „što bi rekao moj drug Palma, ostalo ti je konopče da uzmeš da se obesiš“.

„I to na žalost, nije daleko bilo od istine, ali danas jeste. Uspeli smo da napravimo normalniju i zdravu državu. Nismo imali ni jednu veliku privatizaciju, a unormalili smo državu. Tačno je da svakog drugog ili trećeg dana idemo da otvaramo fabrike. Naša Železnica neće skoro biti na nivou evropskih železnica, ali danas po prvi put brže ide voz od Beograda do Vršca nego auto. radimo na Koridoru 10, što Markovića normalno najviše zanima. To je važno za teretni i putnički saobraćaj. Markoviću čestitam na polaganju kamena temeljca, a i sutra ću to uraditi. Jagodincima želim još više posla, a zajedno ćemo raditi na rešavanju svih problema u budućnosti. Markoviću hvala jer prati to što radimo“ rekao je Vučić.

Marković je rekao da interesovanje investitora nije opalo. On je takođe, na prozivanje lidera „Dosta je bilo“ Saše Radulovića odgovorio da je upravo on kao stečajni upravnik upropastio sve fabrike, što je izazvalo ovacije u sali.

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj premijer Srbije Aleksandar Vučić odgovara na pitanja poslanika, počela je danas u 16 sati. U parlament su došli i ministri, a za sednicu vlada veliko interesovanje medija, koji su se okupili u skupštinskom holu. Sednica na kojoj premijer i članovi njegovog kabineta odgovaraju na pitanja predviđena je skupštinskim Poslovnikom i trebalo bi da traje do 19 časova.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime