U Svilajncu treći Festival amaterskih pozorišta „Svilena maska“

0

Treći po redu Festival amaterskih pozorišta “Svilena maska”, biće održan 07.06.2019. u Centru za kulturu u Svilajncu. Festival je takmičarskog karaktera, gde se takmičari bore za najbolju mušku i žensku ulogu, najbolju režiju i najbolju predstavu.

Dva žirija će ocenjivati takmičare. Prvi žiri čine glumci amaterskog pozorišta pri Centru za kulturu, Ratko Savić, Nataša Jagodić i Magdalena Milosavljević, dok drugi žiri predstavlja profesionalni glumac Marko Pavlović, koji radi u Niškom narodnom pozorištu.

Program počinje u 12 časova predstavom “Greta, str.89”, koju izvodi dramski studio “Petar Pan” iz Kragujevca. U 14 časova će “AP Branislav Nušić” iz Šida, izvesti predstavu “Neću da ćutim”, a zatim sledi predstava “Kirija” koja počinje u 16 časova i izvešće je dečji dramski studio pri Centru za kulturu Požarevac.

Proglašenje pobednika će se održati u 18 časova, a pored diploma pobednicima će Resavska biblioteka pokloniti vredne knjige.

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime