TOKOM DANA JAK MRAZ

0

U Srbiji će danas biti mestimično jak mraz i hladno vreme, a temperature će biti i do minus 15 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U upozorenju RHMZ do 23. januara je navedeno da će ujutru biti umeren i jak mraz, kao i mestimična magla, dok će u toku dana biti hladno, ali sunčano.

Po kotlinama i ponegde u Vojvodini biće maglovito i tmurno.

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, u toku noći u košavskom području u pojačanju.

Najniža temperatura od minus 15 do minus 8, najviša od minus jedan do tri, u maglovitim predelima od minus pet do minus dva stepena.

U Beogradu će ujutro biti umerenog do jakog mraza i magle, koja će se u nižim delovima grada zadržati do podneva. U toku dana pretežno sunčano i hladno. Vetar slab, uveče i noću umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od minus 12 do minus osam, najviša dnevna od minus dva do nula stepeni.

Biometeorološke prilike i dalјe će imati nepovolјan uticaj na većinu hronično obolelih. Posebna opreznost savetuje se cerebrovaskularnim bolesnicima, osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima.

Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe i reumatskih bolova. Zbog niskih temperatura neophodno je adekvatno odevanje. U saobraćaju se preporučuje dodatan oprez.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime