STARI I DECA OSTAJU BEZ POVLASTICA U PREVOZU!

2

Saobraćajno preduzeće „Eurolin“ donelo je odluku da raskine ugovor sa opštinom Paraćin zbog kako su naveli „promenjenih okolnosti“ koje se negativno odražavaju na njihov poslovni rezultat. Predsednik opštine Paraćin poručuje da će biti raspisan tender za novog prevoznika a da će raskidom ugovora biti ukinute subvencije

Po važećem ugovoru „Eurolin“ je subvencionisao stara lica i srednjoškolce što je, kako su procenili u ovom preduzeću stvorilo velike gubitke. Iz paraćinske opštine poručuju da će se raskid ugovora odraziti upravo na ovu kategoriju putnika.

sasa paunovic
Saša Paunović

„Otkaz ugovora o prevozu nije iznenađenje za opštinu i očekujem da otkazni rok od 60 dana iskoristimo za raspisivanje novog javnog poziva za izbor prevoznika. Na žalost, može se očektivati da mnoge postojeće povlastice i subvencije(koje su i bile razlog raskidanja ugovora), kako za starije sugrađane, tako i za srednjoškolce više ne budu na snazi, jer je upravo činjenica da su pre svega popusti za srednjoškolce i starije po važećem ugovoru išli na teret prevoznika što on više nije mogao da izdrži. Prevoznik je do sada postupao uglavnom korektno. Otkaz ugovora je najavljen nakon što su razmotrene sve druge mogućnosti i ustanovljeno da nema prostora po važećem ugovoru da se bilo šta promeni i reše problemi s kojima se suočava prevoznik. Primenjene su odredbe važećeg ugovora o raskidu saradnje i novi uslovi prevoza biće poznati za par meseci. Trudićemo se da što je više moguće povlastica za đake i penzionere zadržimo, ali u vremenu kad čak i bogati Beograd ukida mnoge povlastice u prevozu i kada se smanjuju plate i penzije jer država nema para, bojim se da ne možemo puno očekivati, rekao je predsenik opštine Paraćin, Saša Paunović.

Ugovor bi istekao sledeće godine. Prema nezvaničnim podacima, preduzeće je prema njihovoj računici gubilo oko pola miliona dinara mesečno. Takođe, problem za „Eurolin“ je i povećan broj linijskih taksista koji, kako navode nezakonito voze putnike, ali i značajan pad broja putnika, pre svega radnika zbog smanjenog broja zaposlenih u paraćinskoj opštini.

„Eurolin“ ima 60 dana otkazni rok, a Paraćin mora da nađe novog prevoznika inače će Paraćinci ostati bez gradsog i međugradskog prevoza.

A.M.

foto Nenad KM internet

2 KOMENTARA

  1. Država nikad nema para za studente i penzionere. Bitno da ima za poslanike! SRAMOTA. Svi studenti imaju popust na kartu, recimo od mesta do kog ja idem košta malo manje, ni za sto dinara umanjeno, jer se mora platiti peronska karta koja košta koliko i popust ili stanična usluga. A ne znam samo čime sam uslužen, kad su nam stanice kao da je bomba pala, i sa korovom, bez grejanja( za sada), osim u Jagodini, koja ima najnižu po meni staničnu uslugu i čekaonicu dostojnu svetskih gradova. Hoće li se nešto promeniti? Pukao bih da ovo nisam napisao.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime