Iz Srbije je od 2000. godine otišlo oko 300.000 ljudi, a godišnje smo u tom periodu ostali i bez oko 30.000 ljudi zbog niskog priraštaja, tako da, kad se to sabere, vidimo da smo za 15 godina izgubili gotovo milion ljudi, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

„Mi gradimo puteve i pruge i stvaramo ambijent da u Srbiji bude još bolje, ali moramo više da radimo po pitanju ljudskih resursa i da menjamo populacionu politiku i obrazovni sistem“, izjavila je Mihajlovićeva na otvaranju skupa ‘HR Srbija 2015, ljudski resursi u digitalnom dobu“

Mihajlovićeva je poručila da je upravljanje intelektualnim i ljudskim resursima mnogo važnije od upravljanja bilo kojom drugom vrstom resursa i da „ne pristaje na to da prosečni vode kompanije, opštine i državu“, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je naglasila i da je nezaposlenost mladih u Srbiji 43 odsto ukupnog broja nezaposlenih.

„Srbija se budi u proteklih godinu dana, imamo ekonomsku situaciju koja nam daje mogućnosti da razmišljamo na potpuno drugačiji način i da upravo sve te ljude zadržimo u našoj zemlji“, zaključila je Mihajlovićeva.

RTS

Nema komentara