Jedna moja klijentkinja nedavno mi je ispričala priču o svom bivšem ljubavniku. Naime, on je na njihove tajne sastanake uvek dolazio sa pocepanim čarapama, raspalim, kroz koje su izvirivali goli prsti. Razlog tome bio je strah, da njegova žena ne posumnja gde se uputio, pa je ovo bio način da predupredi sve njene sumnje. Nas dve smo se složile u mišljenju da je to bilo baš nekako kukavički, jadan manevar, nedostojanstven i neprimeren jednom predstavniku jačeg pola.

Muškarac koji sa sa posebnom paznjom odnosi prema svojim cipelama i čarapama uvek će dobijati mnogo više interesovanja, a ujedno imaće i veći uspeh kod žena, u svojoj sredini. Veću od one koju može i da nasluti.

Sve što muškarac nosi na svojim nogama ženama je u psihološkom smislu jako važno, jer asocira na osnovu, temelj, bazu. Ženama je jako stalo, da je muškarac koji ih na prvi mah zainteresuje, izmedju ostalog i u mogućnosti da im pruži stabilnost, stamenost, utemeljenost, sigurnost, zaštitu. Cipele i čarape, na nesvesnom nivou, govore mnogo o sposobnosti muškaraca da zadovolji tim potrebama.

Čarape koje nose muškarci moraju uvek biti u skladu sa cipelama i odećom koju imaju na sebi. Ako je odeća svetla onda su i cipele i čarape svetle, ako je tamna onda je ono što se nosi na nogama tamno. Pravilo je da nikada u svom oblačenju ne treba mešati teget i crnu boju, kao i crnu i braon. Uz patike se nose sportske čarape i potrebno je da budu bele. Cipele i kaiš na pantalonama uvek čine celinu, tako da je neophodno da budu uskladjeni po strukturi, sastavu i boji. Ako ova pravila usvojite i poštujete ih, uspeh kod suprotnog pola podići ćete na zavidniji nivo. Ako ste ekstravagantniji, hrabriji i pomalo dendi čarape možete uskladiti po pitanju boje i dezena i sa ostalim odevnim predmetima. Recimo sa kravatom. Nemojte ni pomisliti da žene to neće primetiti. To će po svoj prilici žene od ukusa i stila u vašem okruženju raspametiti.

Postoji jedna velika misterija vezana za muške čarape. Negde netragom, a tako često, iz jednog para, nenadano jedne nestane. Gde je? Šta se dešava? Gde nestaju? Ako neko zna odgovor, neka nam lepo otkrije.

Čini se da nekako poput muškaraca ni njihove čarape ne vole duge veze i trajnija vezivanja.

Biserka Jakovljević, psihoterapeut

 

Nema komentara