Feng Shui je drevna kineska veština uz pomoć koje možete urediti svoj životni prostor. Životni prostor je mesto koje je veoma važno i sve ono što se u njemu dešava utiče na nas, na naše zdravlje i dogadjaje u našem okruženju. Ako poboljšamo kvalitet našeg okruženja, poboljšaćemo i kvalitet svog života.

Stambeni ili poslovni prostori mogu se urediti uz pomoć projekata koji se brižljivo i sistematično koncipiraju i njega isključivo izradjuje feng shui majstor ili projektant. Postoje i neka opšta feng shui pravila primenjiva za bilo koji prostor.

Prostor održavajte čistim, urednim, mirišljavim. Kao što se brinete o higijeni svoga tela, na isti način je potrebno brinuti se i o higijeni svog životnog okruženja. Izbacite iz svog stana sve što je nepotrebno, neispravno, što vam smeta, što vam je suvišno, što onemogućava da se slobodno krećete po svom stanu, u šta udarate ili zapinjete. Učinite da vaš prostor slobodno diše.

Važno je da instalacije u kući budu ispravne, važno je da voda ne odlazi nekontrolisano, u suprotnom u domaćinstvu može doći do poteškoća u realizaciji poslovno-finansijskih planova.

Ulazna vrata ništa ne sme da blokira. Veoma je nepovoljno ako se teško otvaraju ili zatvaraju. U tom slučaju postoji mogućnost da naše životne šanse lako propustimo, jednostavno otići će od nas i pokucati na neka druga vrata.

Ovo su neka od najednostavnijih pravila koje uvek možete primeniti, zahtevaju malo ulaganja, a verujte rezultat vas može iznenaditi. Ponekad je potrebno samo malo pokrenuti energiju i pozitivne okolnosti za uspeh se naprosto dese. Srećno.

Biserka Jakovljević, psihoterapeut

Nema komentara