PREDRAG EJDUS OTVARA 47. DANE KOMEDIJE

0

Doajen srpskog glumišta, filmski, pozorišni i TV glumac Predrag Ejdus, otvoriće 47. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dane komedije“, koji se po tradiciji održava od 20. do 27. marta, izjavio je direktor Kulturnog centra u Jagodini Nebojša Petrović.

Ejdus je i ovogodišnji dobitnik „zlatnog ćurana“ za životno delo, najvećeg priznanja „Dana komedije“.

Prvu predstavu na festivalu, posle svečanog otvaranja 20. marta u 20 sati odigraće, u zvaničnoj konkurenciji za nagrade, Atelje 212 iz Beograda.

Reč je o predstavi Dušana Kovačevića „Urnebesna tragedija“, u režiji Marka Manojlovića.

U zvaničnoj konkurenciji za statuete „Mija Aleksić“ (po oceni žirija) i „Miodrag Petrović – Čkalja“ (po oceni publike), je sedam predstava pozorišta iz Beograda, Kikinde, Vranja i Subotice koje je odabrala selektorka festivala dr Ana Tasić.

Sat pre otvaranja festivala u Galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba „Vlastimir Đuza Stojiljković“, autor je kustos Muzeja pozorišne umetnosti Srbije Biljana Ostojić.

Prateći program festivala počeće večeras u 20 sati stendap komedijom Andrije Miloševića „Zlatni lančić od bižuterije“ u izvođenju Favi teatra.

Prodaja karata za festival je počela u subotu i gotovo su sve rasprodate, ostalo je još karata za predstave pozorišta iz Vranja I Kikinde i za predstavu koja se igra van konkurencije, u čast nagrađenih 27. marta.

Tanjug

Foto: Marko Đoković / RAS Srbija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime