POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI VMŠSS I MINISTARSTVA ODBRANE

0

Danas u 11 časova u Domu Vojske Srbije u Beogradu potpisan je sporazum o saradnji između Ministarstva odbrane i Visoke medicinske škole strukovnih studija Ćuprija. Sporazum su potpisali, ispred Ministarstva odbrane, pukovnik Dragan Milković i dr sci. med. Hristos Aleksopulos, direktor VMŠSS Ćuprija.

Na predlog Ministra odbrane, Aleksandra Vulina, Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija prepoznaje dobre namere Ministra koji jedini misli o deci palih boraca i rado izlazi u susret po pitanju oslobađanja školarine. Počevši od školske 2018/19 godine, deca poginulih boraca pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije , ali i deca zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojske Srbije čija je plata bez poreza i doprinosa niža od republičkog proseka biće oslobođena plaćanja školarine.

-Veliko vam hvala što čuvate našu zemlju, mi ćemo čuvati i obrazovati vašu decu- rekao je Aleksopulos prilikom rukovanja sa pukovnikom Milkovićem.

VMŠSS Ćuprija je već ranije dokazano socijalno odgovorna ustanova i da pored pomoći deci palih boraca, pomaže porodicama sa četvoro dece tako što četvrtom detetu obezbeđuje besplatno školovanje kao skroman doprinos borbi Vlade Republike Srbije za porast nataliteta. Porodicama sa troje dece na VMŠSS školarina je smanjena za 20% .

Svečanosti je prisustvovao državni sekretar mr Bojan Jocić i brojni vojni zvaničnici. Mr Jocić je izjavio da je aktuelno pitanje unapređivanje standarda pripadnika Vojske Srbije, a kao jedan od vida pomoći pripadnicima vojske i zaposlenima u tom sektoru je da se i njihovoj deci omogući bolja budućnost putem obrazovanja, samim tim i bolja budućnost Srbije.

Pored Visoko medicinske škole strukovnih studija iz Ćuprije sporazum o oslobađanju školarine potpisali su i Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Pirot, Visoka tehničko mašinska škola strukovnih studija Trstenik, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov“ Vršac i Visoka škola strukovnih studija za vaspitače Šabac.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime