Podele unutar organizacije „1 od 5 miliona“ u Jagodini – intervenisao i načelnik policije

1

Prvi organizator protesta u Jagodini, književnik Toni Stojanović naveo je na društvenim mrežama, da je u policijskoj upravi u Jagodini došlo do tragikomične situacije u kojoj je morao da interveniše i načelnik policije. Stojanović kao predsednik Organizacionog odbora i inicijator građanskih protesta u Jagodini, kaže da je problem nastao kada je prilikom prijave protesta shvatio da postoji još jedna prijava istog.

„Poštovani Jagodinci i svi moji FB prijatelji,

smatram za obavezu da vas ispred Organizacionog odbora građanskog protesta „#1 od 5 miliona- Jagodina se budi“, obavestim o sledećem.
Danas sam u 07 i 30 otišao u MUP Jagodina da prijavim skup za subotu 16-og ovog meseca, a tu me je dočekalo neprijatno iznenađenje. Pom. komandira me je obavestio da je navedeni skup već prijavljen u organizaciji Saše Živkovića poznatijeg kao Rika iz sela Ribara.
Ovu tragikomičnu situaciju razrešio je načelnik policije koji je pozvao Riku i mene na razgovor. Pošto su prijavljeni skupovi identični, a po članu 8 Zakona o javnom okupljanju jedino rešenje je bilo da se oba skupa zabrane, odnosno da protesta u subotu uopšte ne bude.
Pošto sam ja predsednik Org. odbora i inicijator ovih građanskih, mirnih protesta u Jagodini, smatrao sam da je najgora kombinacija zabrana istih, jer GDE SE DVOJE SVAĐAJU, TREĆI SE OKORISTI!
Jedino rešenje da do ovoga ne dođe bilo je povlačenje jedne prijave. Kako protesti ne bi zamrli i da ne kolaju priče kako je neko izdajnik, a da se i dušmani prerano ne zaraduju, ja sam džentlmenski povukao prijavu, (što u buduće više nikada neću uraditi).
U prostorijama MUP-a Rika Ribarac me je napao rečima da ja malo napadam Palmu i da bi trebalo ove proteste usmeriti protiv lokalne samouprave.
Još jednom vas potsećam da građanski protest „1 od 5 miliona“ nije zamišljen za lečenje ličnih frustracija i animoziteta prema Draganu Markoviću Palmi, već je kao i u celoj Srbiji baziran na rušenje pogubnog režima koji je na vlasti. Svi moji prijatelji i te kako znaju moje mišljenje i moje stavove. Iako sam inicijator ovih protesta smatram da oni moraju da budu na nekom kulturnom nivou a da govornici na njima moraju da imaju elementarnu kulturu .
Zato vas dragi moji Jagodinci obaveštavam da ove subote mi iz Org. odbora ne učestvujemo i ne preuzimamo nikakvu odgovornost.
Videćemo se 23. februara 2019. u organizaciji onih koji su prvi podigli glas protiv tiranije i nepravde režima AV – AV..“ napisao je Stojanović.

Na ove reči Stojanovića, Saša Živković kaže da je „Toni bezobrazno postupio“

„On se prodao za uključenje struje književnog kluba „Đura Jakšić“ a tamo je bio neki problem sa plombama, postoji mogućnost i da su krali struju. Nema obmane, Toni je rekao da neće više da učestvuje i da ja nastavim sa protestima. Zato što je na prošlim protestima uzeo transparent, meni je iz Beograda rečeno da podnesem krivičnu prijavu protiv njega, ali ja to nisam hteo da uradim“ rekao je Živković.

Problem je počeo prošle subote a tekst o tome možete pročitati OVDE.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime