PISMO ČITAOCA – ŠTA SVE MOŽE KRENUTI PO ZLU SA KOMŠIJOM „VLASNIKOM ZGRADE“

8
U mejlu koji je stigao na našu adresu, stanar jedne jagodinske zgrade želeo je da podeli sa čitaocima Infocentrale probleme koje je, kako u pismu kaže, izazvao njegov komšija. Iako na momente simpatična priča o tome „šta sve može krenuti po zlu“ sa komšijom, ova priča pokazuje i koliko je važno imati odgovorne upravnike zgrada koji rade u interesu svih stanara i na kraju, da među stanarima jedne stambene jedinice mora postojati saradnja. 
 
„Pišem Vam u ime zelene zgrade u Jagodini. Stara je zgrada, živimo ovde već 55 godina i nikada niko nije pravio ovakve gluposti poput novog komšije koji je pre godinu i po dana kupio garsonjeru, a ponaša se kao da je kupio celu zgradu. 
Prvo, maltretirao nas je skoro godinu dana od kada se uselio jer je renovirao svojih 30 kvadrata. Ne omalovažavam što je garsonjera u pitanju, nego samo želim da shvatite da je RENOVIRAO GODINU DANA STAN OD 30 m2… Neuk, nesposoban i naravno nabedjen da ume, sam je radio i maltretirao nas je. Mi imamo običaj da kada imamo radove u stanovima ili u podrumima okačimo obaveštenje na ulaznim vratima i izvinimo se unapred. Godinu dana NIŠTA nije obavestio, sa svima se svadjao, zahtevao svašta itd.
Niko od nas se nije bunio i tako jednog dana dodje mi na vrata i kulturno sa osmehom na licu i jednim radnikom kaže mojoj majci: pozdrav komšinice jel možete ključ od Vašeg podruma da nam date samo da proverimo cevi. Pritom, ja u podrumu imam 1000 stvari, naravno da te neću samog pustiti unutra. Moja majka je rekla sada ću da Vam otvorim.. MA NE NE!! Ti sigurno spremaš ručak, mi ćemo sami i vratimo ključ.
Naravno majka im je rekla da od toga nema ništa, ali posumnjali smo da nešto nije u redu pa smo sišli. Imb..il mi je probio plafon tako što je rušio patos u svom WC-u, pa je hteo brzinski da ga zakrpi! Rupa prečnika pola metra mi je bila u plafonu i direkt pogled u njegov WC. Stavio je karton da prikrije rupu kao svaki stručni inženjer, ali nebitno je to.
Čovek radi sta hoće.. 
– Skinuo je rešetke za brisanje cipela ispred ulaza, napunio betonom i ubacio par letvi.. jer to tako treba?!
– Ugradio jedan ekstra radijator, pa nije umeo da ga namesti pa je cev pukla i morali smo da čekamo više od mesec dana da dodje varioc iz toplane i zakrpi cev. Naš ulaz nije imao jednu vertikalu u grejnoj sezoni … ZBOG JEDNOG ČOVEKA.
– Već 15-20 dana nam je poplava u podrumu, prepuna fekalija, smrada i naravno ŽIVA ZARAZA… Mi, normalni stanari smo držali otvorena vrata i prozore kako bi se luftiralo, jer pored zaraze u podrumu dve porodice se pozitivne na Covid. Njemu je bilo hladno (a inače su mu prozori zamagljeni jer kao da greje halu), pa je zaključavao vrata preko dana, sprečavao pola stanara da udju jer niko ne nosi ključ ulaznih vrata ulaza preko dana. 
Nakon što smo se pobunili, ja poludeo jednog dana, on i još jedan komšima koji mu se šlihta, su naravno zamenili ISPRAVNU hidrauliku na vratima nekom koja je previše jaka i ne mogu se vrata držati otvorenim graničnikom.
ALI….. to nije bilo dovoljno, pošto su prozori bili otvoreni, on je kulturno zalepio  SUPERLEPKOM PROZORE ZGRADE – PROZORE KOJI SE NALAZE U ULAZU KOJI JE ZAJEDNIČKI PROSTOR, BEZ IČIJE DOZVOLE ILI SAGLASNOSTI STANARA.
Imamo upravnicu koja mu je prijateljica, zvali smo je, objasnio sam joj da po zakonu niko od stanara ne sme da uništava zajedničke prostoriji NITI DA OBAVLJA RADOVE BEZ SAGLASNOSTI SVIH STANARA ILI AKO JE REGISTROVANA FIRMA, KOJA JE ODABRANA OD STRANE STANARA I ZA KOJU JE RASPISAN LEGALNI TENDER, ona je odmah dotrčala, pitala ga je da li je on zalepio, on je rekao nije.. I to je to. Niti su prozori odlepljeni, niti je skrenuta pažnja, niti se potrudila da nadje ko je i da ga kazni… Jer kada bih ja nesto tako uradio Policiju bi zvala odmah. U krajnjem slučaju, nije ni važno ko je to odradio, važno je da se UKLONI lepak.
Nakon što sam im pripretio da ću ih tužiti, ova dva „vlasnika zgrade“ koji žive u prizemlju, su brze bolje posvetili današnji dan u otklanjanju vode iz podruma, HEROJI! .. Samo da ako dodje policija da ispadnu čisti. Ja nemam kome da se obratim pa sam želeo Vama da pišem kako biste ovu priču podelili sa javnošću i time pokazali koliko je zapravo važno imati profesionalnog upravnika i koliko je važno DA SVI STANARI POŠTUJU PRAVILA i zakone“ napisano je u mejlu.
Iako nas je ova priča na momente nasmejala, ona ipak šalje važnu poruku da u stambenim jedinicima mora postojati saglasnost stanara kada su u pitanju zajedničke prostorije ali i da su upravnici zgrada veoma važni kako upravo do ovakvih problema ne bi dolazilo. 
 
 
 

Medijski sadržaj nastao je realizacijom projekta „Jagodina naš grad“ koji sufinansira Grad Jagodina

 

8 KOMENTARA

  1. Mi smo imali ISTIH problema sa jednim komsijom takvim u nasoj zgradi.. Stara zgrada preko puta autobuske stanice, pravio se pametan pravio se pametan pa smo ga isterali jedva.. STRASNO

  2. Ne znamo zasto ovoliko dugo trpite ovaj teror. Za nepostovanje Zakona o stanovanju i gradske odluke o kucnom redu nadlezne su komunalna i gradjevinska inspekcija. Podnesite prijavu i videcete da ce brzo promeniti ponasanje pod pretnjom placanje visoke kazne.

  3. Ja zivim u toj zgradi… u tom ulazu… mene je napao da je poplava u ulazu zbog mene, a cev je spolja i vidi se u ulazu. Ja i ne zivim tu, vec dodjem jednom u nedelju dana da obidjem stan… optuzuju me predsednica i ovaj gosn da kada ja pustim vodu poplava do kolena.. hoce da ja razbijam ceo svoj wc i resavam problem zgrade i ulaza o svom trosku.. i da, potvrdjujem da su prozori zalepljeni bas na mom spratu. Ali mislim da moze biti i ovaj do njega taj ko je lepio… ista g..

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime