PALMA: OLUJA JE GENOCID

0

„Svake nedelje se nešto dešava u Hrvatskoj što Srbe podseća na „Oluju“ , koja i dana danas traje kroz proustaške poruke, sprečavanje povratka ljudi i imovine i diskriminaciju na razne načine. Poslednji ekonomski napad na Srbe i Srbiju je povećanje taksi na kontrolu voća i povrća iz Srbije sa 12 na 280 evra, čime je prekršen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Čini mi se da Hrvatska sve to što radi radi uz odobrenje Evropske unije čiji je član“ rekao je lider Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma.

„Haški tribunal je oslobodio odgovornosti komandante genocida zvanog „Oluja“ , generale Gotovinu i Čermaka, pod čijom komandom je proterano gotovo sve srpsko stanovništvo iz tadašnje Krajine, njih oko 300 000, a ubijeno 2 500 ljudi, od čega 1500 civila.

„Danas u Jasenovcu postoji tabla sa ustaškim znakom, u Hrvatskoj se održavaju mise za Antu Pavelića, Srbi se i dalje prekrštavaju kao u vreme Alojzija Stepinca, ulice i trgovi nose imena ustaških velikana, ustaškog pevača Tompsona plaća država Hrvatska da peva u Slunju na Kordunu, gde su sve Srbe pobili u prošlom svetskom i poslednjem građanskom ratu i zapalili i oteli svu srpsku imovinu. Ovo moje saopštenje nije upućeno Hrvatskoj jer ona i ne krije svoje proustaško i antisrpsko opredeljenje. Ovo saopštenje je upućeno pre svega Nemačkoj, a zatim i Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. „Kaznite fašizam i ustaštvo i one koji su odgovorni za zločine nad Srbima u poslednjem građanskom ratu. Oluja je genocid, a Tuđman je završio ono što je Pavelić započeo, a vi ste onda ćutali i sada ćutite i još pokušavate da proglasite Stepinca svecem. Vratite se na temelj Evropske unije, a to je antifašizam“ , zaključio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime