PALMA: NEĆEMO PRIZNATI TZV. NEZAVISNO KOSOVO NITI ĆEMO UVESTI SANKCIJE RUSIJI

0

„Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, niti ćemo priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Od nas traže i EU i SAD da priznamo nezavisno Kosovo, da bismo ušli u Evropsku uniju, a mi to nikada nećemo uraditi“ , izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ambasadorom Belorusije u Srbiji, Valerijem Birljovim, koja je održana u Jagodini.

„I Nemačka traži od Srbije da uvede sankcije Rusiji, a ta Nemačka i njena kancelarka Angela Merkel je pre dva dana dogovorila Severni tok 2, odnosno uvoz gasa iz Rusije. Srbija ima svoju politiku i nikome nećemo dozvoliti da neko iz SAD ili Evrope određuje ko će biti prijatelj Srbiji, kao što ni Rusija, ni Belorusija nikada nisu govorili Srbiji da ne treba da uđe u EU. Međunarodna zajednica treba da osudi i da ono što se pre tri dana desilo na Kosovu i Metohiji nazove terorističkim aktom. Iako se Marko Đurić najavio 72 sata ranije da će obići Kosovo i Metohiju, njega su čekali do zuba naoružani kosovski specijalci i kasnije i mučili i njega i njegove saradnike. Kada se nešto tako desi u Evropi ili negde drugde u svetu, onda je to terorizam, a kada se desi u Srbiji nije. Jeste i tim imenom treba da se nazove“, zaključio je Marković.

„Belorusija ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i jedino što priznajemo je teritorijalni integritet Srbije na celoj svojoj teritoriji.      Iskreno želimo da Srbija reši sve svoje probleme, uključujući i kosovski. Mislim da to nije jednostavno i da Srbiju čeka dug put do rešenja tog problema. Belorusija je rešena da pojača ekonomsku saradnju sa Srbijom. Mi smo uvek imali veliku simpatiju prema Srbiji, a sada imamo veliku simpatiju prema Jagodini i Draganu Markoviću Palmi“ rekao je ambasador Briljov.

Marković i Briljov su dogovorili da krajem maja 30 – člana delegacija privrednika i poljoprivrednika iz Srbije poseti Belorusiju, a dogovoreno je i da se Jagodina bratimi sa jednim gradom u Belorusiji.

Današnjem sastanku su prisustvovali i vlasnici jagodinskih kompanija „FEMAN“ , „FABRIKA KABLOVA“ , „JELA“ i „TESTERAL“ , sa kojima je dogovoreno da već od sutra imaju sastanke sa ambasadorom Belorusije u beloruskoj ambasadi Beogradu, sa ciljem postizanja privredne saradnje sa Belorusijom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime