PALMA: DRUŠTVENE MREŽE SU NAJVEĆE ZLO

0
„Bez interneta se danas ništa ne može, ali imamo problem, a to su društvene mreže. Deca ne idu u škole, ne izlaze uveče, sve je zatvoreno i sve svoje vreme provode pored interneta na društvenim mrežama. I ono što oni čitaju nisu teme kao „šta je lepo za državu Srbiju, da ima vakcina za građane Srbije“ i tako dalje. Zašto je to tako ? Već godinu dana traje blokada dečje slobode, ukinuli smo dečje pravo, a statistika govori da je veoma mali broj dece do sada zaražen korona virusom. Veći je rizik kada se deca privatno organizuju po stanovima i kućama i naprave žurke, nego kada odu u neki lokal. Glavni zadatak je kako da pomognemo roditeljima da decu preusmere sa društvenih mreža na nešto drugo“, izjavio je predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u Skupštini Srbije u toku rasprave o Projektu izgradnje širokopjasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima.
„Danas deca gledaju neke jutjubere koji lupaju ko otvoren prozor ili neke koji se samo krevelje. Ima nešto što postaje navika, kao što ljudi koji piju ne mogu bez alkohola, tako i deca dolaze u situaciju da ne mogu bez društvenih mreža i kakva je budućnost te dece. Danas deca imaju društvene mreže, a nemaju fizičko vaspitanje, pa za par godina neće moći da potrče ni kada ga kuče pojuri“, ocenio je Marković.
„Društvene mreže ne možemo da zabranimo, ali da vidimo da nađemo najbolji model. Društvene mreže su danas najveće zlo dame i gospodo, zlo današnje i zlo buduće. Društvene mreže i lažni profili na kojim svako može da piše šta hoće. I da se na tim lažnim profilima napada i predsednik Srbije i njegova porodica i onda običan čovek kaže „ako napadaju predsednika, šta će onda meni da rade“, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.  

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime