NIKOLA RAKOČEVIĆ I LUTKARSKA PREDSTAVA “TVRDOGLAVO SLONČE“ NA FPNJ

0

Glumac Nikola Rakočević i Putujuće pozorište “Vesela Tipčurina“, biće gosti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, u sredu 24. aprila 2019. u 12 časova.

Rakočević će najpre u amfiteatru FPNJ u 12 časova, učestvovati u kulturnom događaju “Razgovor s povodom“, a razgovor sa njim vodiće nastavnici Fakulteta, doc. dr Maja Dimitrijević i prof. dr Marko Đorđević.

Potom će na letnjoj sceni, u parku Fakulteta u 13 časova, biti izvedena lutkarska predstava za decu “Tvrdoglavo slonče“, u produkciji i izvođenju Putujućeg pozorišta “Vesela Tipčurina“ iz Beograda.

Gosti Fakulteta biće tog dana i učenici iz jagodinskih osnovnih škola, koji će pored studenata i profesora, imati priliku da u jedinstvenom, prirodnom ambijentu odgledaju ovu pozorišnu predstavu.

Predstava “Tvrdoglavo slonče“ predstavlja priču o nesigurnosti, identitetu, suočavanju sa neprihvatanjem, procesu odrastanja, o prihvatanju sebe i drugih.

Autori priče, koja je nastala po motivima istoimene afričke narodne priče za decu, su Nemanja Jokić i Nikola Rakočević. Uz pomoć kofera za čuvanje i pričanje priča, njih dvojica će na sceni, glumačkim sredstvima ali i različitim sredstvima kao što su dvodimenzionalne lutke, par točkova, šrafova i raznih mehanizama, publici ispričati priču o tvrdoglavom slončetu koje želi da bude neko drugi. Pričajući priču kroz likove životnja, Nemanja i Nikola koriste drvo, metal, različite teksture, boje… sve to uz zvuke džungle.

AUTORSKA EKIPA

Režija: Nemanja Jokić, Nikola Rakočević, Iva Ćirić; Scenografija i lutke: Iva Ćirić; Igraju: Nikola Rakočević i Nemanja Jokić; Izrada scenografije i tehnička podrška: Zoran Jakšić; Dizajn zvuka i muzika (originalna, izbor i aranžmani): Slobodan Đuričić; Produkcija: Putujuće pozorište VESELA TIPČUNIRNA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime