NE KREĆITE NA PUT BEZ ZIMSKE OPREME

0

Očekuje se novi hladan talas, ne krećite na put bez zimske opreme. Na autoputevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima kolovozi uglavnom mokri, a saobraćaj je slabijeg inteziteta.

Slab sneg provejava samo na jugu i ponegde na jugozapadu Srbije, saopštio je jutros AMS S, upozorivši da novi period hladnog vremena koji će u narednim danima doneti niske temperature i jake mrazeve.

Putarima, pored vetra, snega i leda velike problem u čišćenju puteva stvaraju neodgovorni vozači koji na put pri ovakvom vremenu kreću bez zimskih guma, a koji su najčešće uzrok saobraćajnih nezgoda ili prekida u saobraćaju zbog preprečavanja.

JP „Putevi Srbije“ upozoravaju da su na autoputevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima kolovozi uglavnom mokri, a saobraćaj je slabijeg inteziteta.

Prohodnost puteva je dobra i preko planinskih prevoja u timočkoj i negotinskoj krajini.

Zbog snežnih nanosa saobraćaj je na putu Bor-Žagubica preko Crnog vrha otežan, a mogući su povremeni prekidi, dok je zbog visokih snežnih nanosa put Boljevac – Soko Banja preko Rtnja zatvoren.

Planinski prevoji poput Popadije, Čestobrodice i Tresibabe prohodni su ali je zbog vejavice i vetra vidljivost smanjena a saobraćaj otežan i usporen.

U višim predelima Bora, Negotina, Zaječara i Knjaževca vozače očekuju očišćeni putevi I i II prioriteta u punoj svojoj širini, ali sa snegom na kolovozu kojeg mestimično ima i do 5 cm zbog čega je odvijanje saobraćaja usporeno.

Opasnost od pojačanog severozapadnog vetra i snežnih nanosa prisutna je i na području Pirota, Dimitrovgrada Leskovca i Vranja. Slična prohodnost puteva vozače očekuje i u zapadnim krajevima Srbije.

Svi prilazi Tari, Zlatiboru, Divčibaraima, kao i putevi koji vode preko Debelog brda i Podbukova su prohodni.

Uz velike napore putari, održavaju prohodnim većinu puteva na području Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara i Tutina, gde jak vetar stvara velike probleme, pa se na putevima u planinskim predelima ovih područja ne savetuje kretanje bez preke potrebe, a na kojima je ujedno i obavezna upotreba lanaca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime