NA TAKMIČENJU „DINO IGRE BEZ GRANICA 2017“ PRVO MESTO – OŠ „RADA MILJKOVIĆ“

0

U subotu 19.8. 2017. godine u Prirodnjackom centru Srbije u Svilajncu i sportskim terenima OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, sa početkom u 18 časova održane su „Dino igre bez granica“. OŠ „Rada Miljković“ osvojila je 1.mesto

U igrama su učestvovale ekipe iz Svilajnca, Despotovca, Jagodine, Kragujevca i Rače.

Celokupno takmičenje i igre su koncipirane tako da se sastoje od dve vrste igara : igre (poligoni) sportsko-takmičarskog karaktera koje su se odvijale na sportskim terenima OŠ „J.J.Zmaj„  i igre zabavno-istrazivačkog karaktera koje su se održale u Dino parku Prirodnjačkog centra.

Ekipu grada Jagodine činili su učenici  1 – 4. razreda OŠ „Rada Miljković“ i članovi školice sporta „Sportisimo“- Jagodina : 1.razred – Miladinović Anastasija, Nikolić Nadja, Rajković Sava, 2.razred – Nikolić Nadja, Aleksić Andrej, Aleksić Mateja, 3.razred – Milošević Andjela, Pavićević Mihajlo, Zdravković luka, 4.razred – Subotić Marija, Pavlović Jasmina, Dobrosavljević luka, rezerve – Milenković Marjan, Filipović Nadja, Filipović Vuk. Učenike su predvodili učiteljica Sanja Pribaković i direktor škole Boban Marović. Na tribinama terena imali su veliku podršku roditelja koji su maksimalno navijali i bodrili svoju decu.

dino-1

Realizovano je šest igara. Jagodinaska ekipa osvojila je ukupno 54 poena, što ih je dovelo do 1.mesta u generalnom plasmanu. Četiri puta su osvajali maksimalnih 10 poena, po jednom 8 i 6 poena.

Sve igre su bile jako zanimljive i dinamične. Najviše pažnje privukla je štafetna igra „Šetnja sa dinosaurusima“ u kojoj su učestvovali svi takmičari iz ekipe . Cilj igre je preneti štafetu od tačke A do tačke B, pritom vodeći računa da štafeta (na čijem vrhu se nalazi igračka dinosaurusa) se ne sruši . Takmičari predaju štafetu jedni drugima i donose je do cilja!

Učenici su uz podršku učiteljice, direktora škole i roditelja pokazali ogromnu izdržljivost, upornost, brzinu, spretnost i želju za pobedom. Timski duh je doprineo da ova ekipa još brže dodje do prvog mesta. Osvojili su pehar, medalje, dobili zahvalnice, Dino igračke i majice.

Svi su sa velikim entuzijazmom došli i pokazali da raspust može imati i ovakvu vrstu zabave i druženja!

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime