Od najave predsednika Aleksandra Vučića, na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, da u Pomoravlje stiže velika fabrika traju nagađanja na koju je opštinu mislio.

Opštinski i gradski funkcioneri lokalnih samouprava Pomoravskog okruga nagađaju na koga je Vučić mislio. Svi se nadaju da je predsednik mislio baš na njihovu opštinu, a kao argument zato ističu svoje prednosti.

Vučić je, naime rekao, da se radi o kompaniji poznatoj u svetskim razmerama i istakao „ime još nije za objavljivanje, ali ćemo kada dođe vreme, o svemu obavestiti građane“.

Svilajnac

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, izjavio je da se nada da je predsednik mislio na Svilajnac. Svilajnac ima jednu od najstarijh Industrijskih zona u Pomoravskom okrugu u kojoj radi osam godina fabrika japanske kompanije „Panasonik“ a zahvaljujući kojoj opština je u samom vrhu po spoljnotrgovinskoj razmeni i suficitu u regonu.

U Svilajncu je i Bescarinska zona koja veoma dobro posluje, a opština je svega šest kilometara udaljena od međunarodnog autoputa Beograd – Niš.

Ćuprija

U Ćupriji, pak, misle da je predsednik mislio baš na njih, jer imaju projekat izgradnje Tržnog centra na 400 hektara sa obe stane auto-puta u predelu Dobričeva, a koji će imati aerodrom, golf teren… Projekat je, istakao je predsednik opštine Ninoslav Erić, rađen u dogovoru sa Kabinetom predsednika Vlade.

Paraćin

Iste nade imaju i u Paraćinu, a predsednik opštine Saša Paunović podseća na ranije obećanje Vučića, da će u ovu opštinu doći američka kompanija „Delfi pakard“, koja će imati fabriku površine 15.600 kvadrata i zaposliti 1.500 radnika.

Jagodina

Jagodina, koja je poznata po dovođenju stranih investitora i fabrikama starnih kompanija, najviše iz Italije, nada se da je Vučić mislio na ovaj grada. Jagodina ima najveću izgrađenu Industrijsku zonu, infrastrukturno potpuno uređenu, i besplatnu, svega 500 metara od autoputa i međuanrdone železničke pruge Beograd – Niš. U Industrijskoj zoni rade četiri strane fabrke u kojima je zaposleno više od 1.500 ljudi, a zahvaljujući njima, Jagodina ima najveću spoljnotrgovinsku razmenu i suficit u Pomoravlju. Predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma, najavljuje nove fabrike stranih investotora, ne želeći da kaže kojih, „da bi mu ih nebi ukrali drugi, što se dešavalo“.

Tanjug

Foto Fonet

Nema komentara