Milan Vasić: Da, nadao sam se „Ćuranu“

0

Milan Vasić dobio je statuetu „Ćuran“, na nedavno završenim Danima komedije u Jagodini. On kaže da je ovo veliko priznanje dobio je za dve uloge u predstavi „Ženidba“ i, u komadu „Ljubav u Savamali“.

* Da li ste se nadali „Ćuranu“?

– Iskreno i bez lažne skromnosti, mogu da kažem da – jesam. Bio sam siguran u ono što sam uradio. Drago mi je što sam nagradu dobio za uloge Potkoljosina i Ahmada. Ne mogu da skrijem radost što mi je ovo priznanje baš sada stiglo.

* Humor je, izgleda, vaš zaštitni znak?

– Može se tako reći. I porodica mi je veoma duhovita i vesela. Humor se ne može naučiti. On izvire iz čoveka i jednostavno mora se osetiti. Ili si rođen sa njim, ili nisi.

* Kažu da nema leka bez smeha…

– Slažem se. Okružen sam uvek vedrim i nasmejanim ljudima. Često sa kolegama putujem na predstave i probe i uvek se trudimo da zadržimo vedar duh.

* Igrate, ipak, i u predstavama sa drugom tematikom?

– Ako pogledate moje nagrade, gotovo da je jedna polovina za komediju, a druga za dramu. Školovao sam se da igram sve. Ali, mislim da je teže igrati komičan teks, nego dramski.

* Serije su danas popularnije od filmova.

– To je dobra prilika da svi mladi glumci od Sombora do Vranja dobiju šansu da igraju.

* Da li pripremate nešto novo?

– Upravo radim novu predstavu sa Prištinskim pozorištem, čije je sedište u Gračanici. Reč je o „Ivkovoj slavi“, koju ćemo, po zamisli mog kolege i reditelja Bojana Stojčetovića, igrati kao dramu.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?

– Recite mi da li postoji nešto lepše nego što je nagrada „Ćuran“, koju sam dugo očekivao. Osim te nagrade, radujem se i novoj predstavi. Tu su nam kolege iz Niša, mi sa Kosova i jedan iz Užica. Sve činimo da ta predstava uspe.

novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime