KONOVALOV PETI PUT NA KROVU SVETA

0

U Budimpešti je prošle nedelje održano Svetsko prvenstvo u kik boksu na kome je učestvovao najveći broj takmičara u istoriji ovog sporta. Preko 1500 kik boksera iz 60 zemalja sveta.

OSVAJAČI

Zlatne medalje osvojili su :konovalov-3

Aleksandar Konovalov KBK Palmini tigrovi Jagodina

Miloš Cvjetičanin KBK Vojvodina Veletabak Novi Sad

Aleksandra Krstić KBK Pagonis tim Novi Sad

Teodora Manić KBK Pan džim Beograd

Saida Bukvić KBK Novi Pazar

Valentina Keri KBK Senta

Diana Dabetić KBK Crvena zvezda Delije Beograd.

Srebrom su se okitili Nikola Stošić iz Smedereva i Bojan Džepina iz Batajnice, a bronzom Ljubo Jalovi iz Vrbasa, Tamara Bašić iz Novog Sada, Stefan Anđelkovič iz Smedereva i Nikola Filipović iz Užica.

KONOVALOV – ALEKSANDAR VELIKI

Aleksandar Konovalov iz jagodinskih Palminih tigrova počistio je sve svoje protivnike, od Španca De La Kruza, preko ruskog šampiona Avdeeva, do Italijana Luke Mamelija i konačno u finalu Portugalca Santosa. Najaatraktivniji je bio poufinalni meč, u kome je Konovalov nokautirao Mamelija u 10. sekundu prve runde. Sve ostale dobio je jednoglasnom odlukom sudija na poene. Aleksandar Konovalov je na taj način po peti put postao prvak sveta u disciplini lou kik u kategoriji do 63,5 kg. Dva puta je bio juniorski šampion sveta, a sada treći put seniorski. Uz to, Konovalov je i aktuelni profesionalni prvak sveta i Evrope i jedini na planeti koji je objedinio sve profesionalne i amaterske titule.

PELEVIĆ : USPEH ZA ISTORIJU

„Ovo je najveći uspeh našeg kik boksa imajući u vidu da se radilo o najmasovnijem takmičenju u istoriji. 1530 takmičara iz 60 zemalja sveta. Konkurencija je bila najveća do sada. Svako je morao pre finala da prođe put od šesnaestine finala da bi došao do borbe za nasjajniju medalju. Sve čestitke za naš stručni štab na čelu sa selektorom Nevenom Donduorm i svim ostalim trenerima. Ja sam veoma zadovoljan. Domaćinstvo Mađara bilo je na visokom nivou i organizacija je bila odlična“ , izjavio je za Novi put, predsednik Svetske kik boks federacije i predsednik Kik boks saveza Srbije.

ŽENE BOLJE OD MUŠKARACA

Kuriozitet ovog šampionata, što se naše reprezentacije tiče je, da se prvi put desilo da ženski deo reprezentacije osvoji više zlatnih medalja od muškog. Pet puta su zlato osvajale pripadnice našeg lepšeg pola, a dva puta muškarci.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime