Građani će sklapati nove ugovore za letovanje pokrivene polisom osiguranja

0

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će uredbom kojom će biti rešeno pitanje uplaćenih aranžmana za leto, građanima biti omogućeno da sklope nove ugovore sa turističkim agencijama koji će biti pokriveni garancijama osiguravajućih kuća.

On je kazao da je cilj te uredbe da se zaštiti oko 500.000 građana Srbije koji su već uplatili letnje aranžmane.

„Država ovde nema nikakav trošak već reaguje na vanrednu situaciju. Želimo da izvučemo najviše što što se može za građane“, kazao je ministar za Radio televiziju Srbije.

Naveo je da uredba predviđa da građani koji su uplatili aranžman imaju pravo na vaučer koji mogu iskoristiti do 31. decembra 2021. godine i koji podrazumeva istu ili drugu destinaciju a čija vrednost ne može biti manja od aranžmana uplaćenog do 15. marta.

„Svako će odlučivati šta će odabrati od opcija. Agencije su dužne da posle 31. decembra 2021. godine vrate uplaćeni novac u roku od 14 dana a novac može biti vraćen i ranije ako agencija bude solventna“, kazao je Ljajić.

Dodao je da je više od 120.000 građana već prihvatilo ponude agencija bez posredovanja ili je agencija vratila novac za one aranažmane gde ta sredstva nije već prosledila partneru, kao što je slučaj sa banjama u zemljama regiona.

On je pozvao građane da razmisle o tome da odmor provedu u Srbiji, navodeći da će za 10-ak dana početi prijave za 400.000 novih vaučera za odmor u domaćim turističkim destinacijama.

Danas.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime