FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA RASPISUJE KONKURS ZA PRIJEM STUDENATA

0

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini raspisao je konkurs za prijem nove generacije studenata na tri studijska programa osnovnih akademskih studija: Učitelj i Vaspitač u predškolskim ustanovama u trajanju od četiri godine i Vaspitač u domovima u trajanju od tri godine.

Na osnovne studije prima se ukupno 210 studenata, od čega se 120 brucoša finansira iz budžeta, odnosno ne plaća svoje studiranje. Za ostale već godinama nije menjana visina školarine. Ono što predstavlja važan podatak za sve zainteresovane za upis na Fakultet pedagoških nauka u Jagodini svakako je činjenica da je tokom 2016. i 2017. godine potreba za zapošljavanjem učitelja bila veća od broja nezaposlenih učitelja u Srbiji, tako da će učiteljski i vaspitački kadar postati deficitaran ukoliko se ovaj trend nastavi.
Novina u odnosu na prethodnu školsku godinu jeste novi izborni modul iz oblasti informatike koji će omogućiti studentima da uz učiteljsko zvanje steknu i kompetencije da predaju informatiku. Tako i svršeni studenti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini koji su pohađali modul Engleski jezik mogu da predaju engleski jezik u mlađim razredima osnovne škole, a praksa pokazuje da u nastavi postižu odlične rezultate

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini prepoznatljiv je po izuzetnoj međunarodnoj saradnji. U okviru internacionalnog programa Erazmus +, dvoje studenata trenutno pohađaju ceo semestar u Portugaliji a dvoje u Nemačkoj. I budući studenti imaće prilike da, pored izuzetnih uslova na samom fakultetu, svoja znanja stiču i na elitnim srodnim ustanovama na Kipru, u Portugaliji, Nemačkoj i Mađarskoj sa kojima Fakultet ima potpisane ugovore o razmeni studenata.

Kako bi kandidati na prijemni ispit došli opušteniji i spremniji, Fakultet i ove godine organizuje probni prijemni ispit 17. juna.
U praksi se pokazalo da je probni prijemni ispit odličan način da kandidati odmere svoje znanje i usmere se na dodatni rad iz one oblasti u kojoj nisu dovoljno spremni. Ovaj ispit sadrži sve segmente provera sposobnosti i dva testa, što znači da budući student kasnije dolazi na prijemni ispit sa mnogo manje treme jer ne samo da je upoznat sa načinom polaganja, već ulazi u poznat prostor u kojem ga ispituju poznata lica. Zato nas ne iznenađuje činjenica da kandidati koji su se oprobali na simulaciji prijemnog ispita po pravilu postižu odlične rezultate na „pravom“ prijemnom, što im omogućava bolju poziciju na rang listi, a samim tim i veće šanse za budžetsko mesto – ističe dekan, profesor Violeta Jovanović.
.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime