DANAS SE ZAVRŠAVA 31.FESTIVAL „SRPSKO PERO“

0

Danas se završava 31. književni festival „Srpsko pero“. Renomirana književna manifestacija koja okuplja pisce i pesnike iz cele Srbije, ove godine je otvorena 23. juna satiričnom večeri aforističara Pomoravlja.

U nastavku festivala, 24. juna na tribini „Zašto su prazne srpske kolevke“ mr Biljana Spasić je govorila o uzrocima drastičnog pada nataliteta i praktičnog izumiranja srpskog naroda. Ona je egzaktnim demografskim podacima dočarala sumorne perspektive opstanka srpskog naroda ukoliko se ne preduzmu mere za suzbijanje bele kuge. Da ima nade, pokazala je primerom mera koje su već preduzete u Rusiji, ali i u zemljama u okruženju, i koje daju rezultate. Dogovoren je i ponovni susret sa ovom autorkom, koja je najavila da će se sledeća tribina biti multimedijalna i svojim sadržajem prilagođena mladima.

srpsko pero 3

Poslednji dan festivala, petak, biće posvećen ovogodišnjim laureatima. Veče laureata će obogatiti pisci iz centralne Srbije svojim pesmama o Kosovu. Da podsetimo, ovogodišnju nagradu „Pomoravski Orfej“ dobio je Dragoljub Jevremović, dok je „Srpsko pero“ osvojio Bogdan Cvetković iz Kragujevca i njegova pesma „Juriš“. Na završnoj večeri festivala nagrada „Zlatni Orfej“ biće uručena Dejanu Bogojeviću, pesniku iz Valjeva i Ivanu Laloviću, pesniku iz Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime