„ĆURANI“ GORANU JEVTIĆU, DEJANU LUTKIĆU I MILANU ČUČILOVIĆU

0

ODLUKE STRUČNOG ŽIRIJA
47. FESTIVALA „DANI KOMEDIJE“

Nagrada „Mija Aleksić“ za najbolju predstavu dodeljuje se predstavi „Florentinski šešir“, u režiji Darijana Mihajlovića i izvođenju Pozorišta „Boško Buha“.

Nagrada za najbolji savremeni domaći komediografski tekst izveden na festivalu dodeljuje se Miroslavu Momčiloviću za predstavu „Smrt čoveka na Balkanu“ u izvođenju Narodnog pozorišta u Kikindi.

Statueta „Ćuran“ za najbolju režiju dodeljuje se Andrašu Urbanu za predstavu „Sumnjivo lice“ u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu.

Statuetu „Ćuran“ za najbolja glumačka ostvarenja dobili su:
1. Goran Jevtić za ulogu Nonankura u predstavi „Florentinski šešir“, u izvođenju Pozorišta „Boško Buha“

2. Dejan Lutkić za ulogu Fadinara u predstavi „Florentinski šešir“, u izvođenju Pozorišta „Boško Buha“

3. Milan Čučilović za ulogu Duška u predstavi „Moj deda je aut“, u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta

Nagrada „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu dodeljuje se Nikoli Vujoviću za ulogu Žike u predstavi „Sumnjivo lice“ u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu.

Nagrada za najbolju mladu glumicu dodeljuje se Suzani Lukić za ulogu Marice u predstavi „ Sumnjivo lice“ u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu i ulogu Jelene u predstavi „Moj deda je aut“ i izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta.

Nagrada za najboljeg mladog glumca dodeljuje se Uroš Jovčiću za ulogu Bobena u predstavi „Florentinski šešir“, u izvođenju Pozorišta „Boško Buha“.

Nagrada za kostimografiju se dodeljuje Ivani Vasić za predstavu „Florentinski šešir“, u izvođenju Pozorišta „Boško Buha“.

Žiri je odlučio da se ne dodeli nagrada za scenografiju.
Žiri dodeljuje specijalnu nagradu za autorsku muziku u predstavi „Sumnjivo lice“ u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu Ireni Popović Dragović.
Nagrada „Miodrag Petrović Čkalja“ za najsmešniju predstavu po oceni publike je predstava „Florentinski šešir“ u izvođenju Pozorišta Boško Buha i režiji Darijana Mihajlovića. Ocena 4,80.
Žiri:
1. Olivera Milošević, predsednica žirija

2. Nikola Zavišić, član žirija

3. Srđan Aleksić, član žirija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime